EXCLUSIV VIDEO | Proiectul Petricani, finanțat de Banca Mondială, necesită un acord politic. Primarul Radu Mihaiu: ”Park & Ride, pasaj și gară pentru trenul metropolitan”

Intrarea în București dinspre orașul Voluntari și dinspre autostrada A3 este vizată de un amplu proiect, care ar avea ca scop nu doar fluidizarea traficului. Acest proiect ar putea să-i convingă pe șoferi să-și lase mașinile la marginea orașului, într-un loc sigur, și să meargă cu mijloacele de transport în comun în Capitală. În același timp, și cei care vor utiliza trenul metropolitan vor ajunge imediat la metrou sau la autobuz ori tramvai.

Proiectul de infrastructură Petricani a fost discutat cu Banca Mondială și ar putea să fie finanțat de instituția financiară, dar are nevoie de un acord politic. Acord la care trebuie să ajungă cât mai curând posibil șefii unităților administrativ-teritoriale, patru la număr, din tabere politice diferite.

“Este o discuție pe care am avut-o cu Banca Mondială și este nevoie de o colaborare între mai multe instituții. Trebuie între Primăria Sectorului 2, Primăria Capitalei, Primăria Voluntari si Consiliul Județean Ilfov, pentru că acest park and ride se poate face doar împreună cu pasajul de la Petricani”, a explicat la GÂNDUL EXCLUSIV Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, cel care a avut acest proiect în campania electorală din 2020.

Pasajul de la Petricani este necesar pentru că, dacă vrem să avem tren metropolitan despre care am vorbit în campanie, atunci trebuie să n-avem în permanență bariera pusă, pentru că sufocăm cu totul acest trafic și ne trebuie acest pasaj”, a mai spus Radu Mihaiu.

”Nu am reușit să ne așezăm cu toții la o masă”

Rezultatul demersului este un proiect de infrastructură uriaș, care are scopul de a fluidiza traficul, urmând ca mașinile care vin dinspre Voluntari și autostrada A3 să fie lăsate la intrarea în Capitală.

Avem un proiect complex, mare, care implică park and ride, implică pasaj, implică gară pentru trenul metropolitan, toate acestea sunt un proiect complex și comun. Am discutat cu Banca Mondială și este finanțabil de către Banca Mondială.

Rămâne însă să găsim acordul politic, care a fost discutat până acum «unu la unu», dar niciodată nu am reușit să ne așezăm cu toții la o masă. Și aici este vorba de un primar de sector USR, un primar din Voluntari de la PSD, un președinte de Consiliu Județean PNL și un primar independent la București, deci acordul politic nu este ușor de obținut, dar este un proiect în care cred și sunt convins că este viitorul acestui oraș”, a explicat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Urmărește interviul integral:


CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV VIDEO | Ce impact are Proiectul Băneasa în economia României. 2 milioane de salarii lunare generate și peste 3 miliarde de euro taxe și impozite, în perioada 2005-2022

EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu lămurește soarta spitalelor regionale: ”Vor fi gata la un an după cele 27 construite cu bani din PNRR”

EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu avertizează: ”Gripa, mult mai periculoasă decât actuala formă de COVID!”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Scandal între două vedete. Ruptură în handbalul românesc
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse