VIDEO | „Vaccinare la chiuvetă” într-un cabinet medical din Buzău. Poliția face percheziții în trei județe, iar 8 persoane vor fi audiate

Publicat: 26/01/2022, 08:36
Actualizat: 26/01/2022, 08:42

Un număr de cinci percheziții au loc, miercuri dimineața, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-un dosar în care există suspiciuni că s-au făcut vaccinări fictive într-un cabinet medical. Opt persoane vor fi audiate, între acestea fiind și cadre medicale.

„În această dimineață (miercuri – n.red.), polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 5 percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid-19”, anunță Poliția Buzău.

Eliberarea de certificate de vaccinare false s-ar fi făcut la un cabinet medical individual, printre persoanele implicate fiind și cadre medicale.

Anchetatorii au suspiciuni de săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și uz de fals.

Polițiștii vor pune în executare 8 mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi duse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău și Giurgiu și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase