ANM: Avertizări meteo de ceață densă și polei. Care sunt zonele vizate

ANM: Avertizări meteo de ceață densă și polei. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30/12/2021, 09:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineața mai multe avertizări de tip nowcasting de ceață densă și polei.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în județele Galați și Vaslui, dar și în zonele joase ale județelor Vrancea și Bacău, se va semnala local burniță sau ploaie slabă ce depune polei.

Până la ora 10:00, în zonele joase ale județului Timiș se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri.

De asemenea, tot până la ora 10:00, în zona depresionară a județului Harghita se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Prognoza ANM

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care include și noaptea care marchează trecerea dintre ani.

Potrivit ANM, între 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor chiar mai ridicate în anumite regiuni. În intervalul care include și Revelionul, potrivit meteorologilor temperaturile ajung și până la 9 grade Celsius în unele zone, iar la munte vor fi precipitații, după care, vremea se va răci.

Meteorologii ANM au publicat prognoza defalcat pe opt regiuni regiuni. Cei care locuiesc sau merg să petreacă Relevelionul la munte trebuie să știe că în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Minimele din timpul nopții vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase