Avertizare meteo de burniță și polei în cinci județe din țară. Care sunt zonele vizate

Avertizare meteo de burniță și polei în cinci județe din țară. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/01/2022, 08:49

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis miercuri dimineața o avertizare meteo de tip nowcasting de burniță și polei, valabilă pentru cinci județe din țară.

Astfel, începând cu ora 08:00, în zona joasă a județului Mureș, dar și în județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj, se va semnala burniță, care va favoriza formarea poleiului, după cum atrag atenția meteorologii.

De asemenea, până la ora 12:00, în județul Gorj, este valabilă o avertizare meteo de tip nowcasting de intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Care este prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna aceasta regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile estice, sudice și sudvestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna următoare, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în regiunile intracarpatice și la munte valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei.

În săptămâna 31.01 – 07.02, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

De asemenea, în săptămâna 07.02 – 14.02, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, iar în rest vor fi apropiate de mediile specifice acestui interval. Cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va avea o tendință deficitară, mai ales în sud-vestul țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase