Cod galben de polei în 11 județe din țară

Cod galben de polei în 11 județe din țară
Cod galben de polei în 11 județe din țară / Sursa FOTO: ziarpiatraneamt.ro
Publicat: 01/12/2022, 11:49

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 1 decembrie, o atenționare tip Cod galben ce vizează depuneri de polei în 11 județe din zona Moldovei și a Carpaților Orientali.

Potrivit ANM, Codul galben intră în vigoare joi, la orele 12, și este valabil până vineri, la aceeași oră.

Precipitații mixte și polei în Moldova

În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

Sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Harghita, Covasna și nordul Buzăului. Depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania. Pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50…55 km/h.

Pe de altă parte, ANM a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă pentru intervalul 01.12 ora 12:00 – 02.12 ora 12:00. Astfel, în Capitală, vremea va fi rece și va persista nebulozitatea. Vor fi precipitații mixte, în special ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Se vor crea condiții de polei, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40…50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de 0…1 grad.

În altă ordine de idei, la Alba Iulia, pe parcursul zilei de 1 decembrie, cerul va fi temporar noros, iar dimineța vor fi condiții de ceață. Seara și noaptea, cerul va deveni noros și se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, 5 – 6 grade, iar cea minimă, 1 – 2 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase