Cod galben de vânt în 27 de județe și la munte. Zonele vizate

Cod galben de vânt în 27 de județe și la munte. Zonele vizate
Sursa: ANM
Publicat: 16/02/2022, 13:47
Actualizat: 16/02/2022, 14:02

Meteorologii au emis, miercuri, două atenționări cod galben de vânt puternic. Prima dintre ele vizează regiunea montană și este valabilă până vineri seara. Cea de-a doua este valabilă în 27 de județe și expiră până vineri dimineață.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că prima atenționare este valabilă în zona de munte și expiră vineri, la ora 20.00

Vor apărea intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari.

„În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h”, conform ANM.

La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzutăÎn masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Cel de-al doilea Cod galben de vânt este valabil până vineri, la ora 6.00, și se va manifesta în 27 de județe din nord-vestul țării.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h”, conform prognozei meteo.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult