Cum va fi vremea de Revelion. Posibile ploi în București în noaptea dintre ani

Cum va fi vremea de Revelion. Posibile ploi în București în noaptea dintre ani
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 29/12/2020, 15:14

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului în noaptea de Revelion, iar maximele termice ar urma să ajungă chiar și la 16 grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, în București sunt așteptate ploi în noaptea de Revelion, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM) la solicitarea agenției Agerpres.

Astfel, în perioada 31 decembrie, ora 08:00 – 1 ianuarie, ora 08:00, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor înregistra o scădere uşoară faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor.

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, persistente în vest, centru şi nord şi cu caracter temporar în sud şi sud-est şi va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ.

Izolat, ploile vor avea caracter de aversă și vor fi posibile și descărcări electrice. În zona montană, mai ales la peste 1.700 de metri, va ninge, iar în restul zonelor montane vor fi precipitații mixte.

Vântul se va intensifica în regiunile montane înalte, mai ales în Carpații Meridionali și în regiunile din vest și sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase din sud, din centru şi din est se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea în București în noaptea de Revelion?

Tot în perioada 31 decembrie, ora 08:00 – 1 ianuarie, ora 08:00, vremea va fi deosebit de caldă în București pentru data din calendar.

Cerul va avea înnorări temporare, iar spre seară vor apărea și ploile în Capitală. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 13-14 grade Celsius, iar cea minimă de 4-6 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va continua să fie caldă şi în următoarele zile, arată prognoza ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase