Iarna își intră în drepturi. Ninsori și ger în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele vizate

Iarna își intră în drepturi. Ninsori și ger în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/01/2023, 09:54

După o perioadă cu temperaturi mult peste media normală pentru luna ianuarie, iarna își intră în drepturi în toată țara.

Astfel, temperaturile vor scădea puternic, iar în mai multe regiuni ale țării va ninge.

Temperaturile vor scădea până la -10 grade Celsius, aceasta după ce, săptămâna trecută, s-au înregistrat chiar și valori de 20 de grade în unele zone din țară.

În sud-vestul, sudul și estul țării vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit Adevărul.

Răcirea va fi resimțită mai puternic în estul țării, unde începând de marți maximele se vor încadra între -2 și 5 grade, valori cu până la 18 grade mai coborâte decât cele înregistrate săptămâna trecută.

De asemenea, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara. În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

Cum va fi vremea marți

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), marți cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul, estul și sud-vestul teritoriului. Noaptea se vor aduna norii și în vest. În aceste regiuni se vor înregistra pe alocuri precipitații slabe sub formă de lapoviţă, ninsoare şi trecător, mai ales în prima parte a intervalului, şi ploi sau burniţă.

Pe arii restrânse se va forma polei, cu precădere în sud-est şi sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Oltenia şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între minus 8 şi 1 grad Celsius”, arată ANM.

În București, meteorologii anunță vreme închisã. Trecător vor fi condiţii de burniţă, iar noaptea de fulguieli. Vântul va sufla moderat ziua (viteze de până la 30-35 km/h) şi slab noaptea. Temperatura maximă, normală pentru această dată, va atinge valori de 2 grade Celsius, iar minima va fi în continuare mai ridicată decât în mod normal şi va fi de 1 grad Celsius, mai scăzută în zona preorăşenească spre minus 2 grade Celsius.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase