Început de săptămână canicular în România. Termometrele vor indica până la 34 de grade Celsius

Început de săptămână canicular în România. Termometrele vor indica până la 34 de grade Celsius
Publicat: 19/06/2022, 13:57
Actualizat: 19/06/2022, 14:13

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în sudul teritoriului, unde cu totul izolat se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată.

În extremitatea de vest și nord-vest, va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv nebulozitate accentuată, averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în zona montană înaltă, dar mai ales, de scurtă durată, asociat ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa de la 23…25 de grade pe litoral, până în jurul a 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

Cum va fi vremea în România
Cum va fi vremea în România

Cum va fi vremea marți

În sudul și sud-estul țării vremea va fi în continuare călduroasă, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scădere față de ziua anterioară, se vor situa în jurul celor normale datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local la munte, în centru, est și nord-est, pe arii restrânse în sud-est și izolat în restul zonelor.

Pe spații mici se vor putea acumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, dar cu viteze mai mari, de 50…60 km/h în Oltenia, Transilvania și nordul Moldovei, iar pe crestele montane, de peste 70…80 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 4…6 grade în depresiuni și 18…20 de grade pe litoral.

Temperaturi de 31 de grade Celsius, în București

Luni, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult