Prognoza meteo, 12 februarie 2021. Vreme deosebit de rece și chiar geroasă, în special în prima parte a zilei / Sunt așteptate și ninsori

Prognoza meteo, 12 februarie 2021. Vreme deosebit de rece și chiar geroasă, în special în prima parte a zilei / Sunt așteptate și ninsori
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 11/02/2021, 21:51
Actualizat: 11/02/2021, 22:21

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig.

Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local în zonele montane şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru şi nord, potrivit stirimeteo.com.

Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade Celsius în nordul Moldovei și în Transilvania şi -1…0 grade Celsius în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade Celsius.

Prognoza meteo în București

În Capitală, vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de -2…-1 grad Celsius şi o minimă de -11…-9 grade Celsius .

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va avea intensificări în special ziua, cu viteze în general de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Avertizări meteo de ploi, frig, vânt și polei. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, trei avertizări tip Cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului și polei.

Totodată, potrivit meteorologilor, de joi până vineri, întreaga țară va fi sub cod galben de răcire accentuată a vremii, după cum informează Adevărul.

Astfel, potrivit ANM, începând de miercuri de la ora 14:00 și până joi la ora 12:00 este în vigoare un cod galben care vizează Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Meridionalilor.

În aceste zone se vor înregistra precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că în această perioadă se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

Ploile vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă. Va ploua pe arii extinse şi pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10-20 l/mp, spun meteorologii.

Cod galben de răcire accentuată a vremii

De joi, de la ora 12:00, până vineri la ora 12:00, va fi valabil un cod galben de răcire accentuată a vremii.

Vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile țării, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri va fi ger înn vestulm nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi zonele montane, apoi şi în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş.

ANM anunță că vântul va înregistra intensificări în întreaga țară, amplificând senzația de frig. Vântul va avea viteze de 55-65 de km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în regiunile din sud-vestul, centrul, estul și sud-estul țării.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi vor fi la începutul lunii martie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 9 februarie – 8 martie!

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?