Vreme rece în toată România: Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă / Va ploua în majoritatea regiunilor

Vreme rece în toată România: Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă / Va ploua în majoritatea regiunilor
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 21/09/2022, 09:59
Actualizat: 21/09/2022, 10:12

După un început de toamnă călduros, vremea rece pune stăpânire pe România. Sunt anunțate ploi în majoritatea zonelor din țară, dar și ninsori în regiunile montane. 

De asemenea, în următoarele zile va apărea și bruma.

Vremea va fi rece pentru această perioada a anului în cursul zilei de miercuri, transmit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului unde local şi temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza şi seara, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Temperaturi maxime între 13 și 20 de grade Celsius

Ploile vor avea şi caracter de aversă, trecător mai ales în sud vor fi posibile şi descărcări electrice, iar în zonele de munte îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de măzăriche, lapoviţă şi ninsoare. Conform meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în nord-est şi în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade Celsius, posibil cu valori uşor mai scăzute în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii septembrie, astfel că temperatura maximă va fi de 20 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7 grade Celsius, mai scăzută în zona periurbană până spre 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat, conform Adevărul.

Joi va fi chiar și mai frig

Joi se face tot mai frig. Meteorologii anunță că vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara. În regiunile din vest, centru şi nord şi în zonele montane şi submontane, înnorările vor fi persistente şi va ploua pe arii relativ extinse (local moderat cantitativ). Conform ANM, la altitudini de peste 1.600 metri, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. În sud şi sud-est, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în extremitatea de sud-vest, cu precădere în masivele montane ale zonei. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade Celsius în depresiuni şi 20 grade Celsius în Lunca Dunării. Minimele vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade Celsius. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Și în Capitală va fi tot frig, cu o maximă a temperaturii aerului de 18 grade Celsius şi o minimă cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat.

Minime, de până la 1 grad Celsius

Vineri, 23 septembrie, vremea se menține în același regim. Conform ANM, în ţară, valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât ar fi normal în aceastã perioadă din an. Cerul va avea înnorări tempoare şi, cu precădere ziua, va ploua slab pe arii extinse în zonele montane şi pe alocuri în restul teritoriului; la peste 1.600 metri altitudine, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est şi în extremitatea sud-vestică şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade Celsius. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, cerul va avea înnorări în special în cursul zilei când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între  5 și 8 grade Celsius.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase