Vremea se răcește de sâmbătă. Temperaturile în București nu vor trece de 8 grade

Vremea se răcește de sâmbătă. Temperaturile în București nu vor trece de 8 grade
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15/04/2022, 16:17

Începând de sâmbătă, vremea se va răci brusc la nivelul întregii țări, iar duminică temperaturile vor fi chiar cu 13-15 grade Celsius față de ziua anterioară.

Informația a fost făcută publică vineri de Raul Ilea, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru Agerpres.

Acesta spune că, în cursul zilei de sâmbătă, vremea se va răci în nordul țării, dar temperaturile vor fi mai ridicate în restul țării.

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în regiunile de nord-vest, nord, nord-est și centru, dar și izolat în rest. În timpul nopții, ploile vor fi prezente în toată țara.

Vor fi averse pe parcursul zilei, iar pe arii restrânse, pe timpul zilei, vor fi însoţite de descărcări electrice. În Transilvania, către dimineaţă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte, ziua vor fi ploi, iar în zona înaltă lapoviţă şi ninsoare, iar noaptea vor predomina ninsorile.

Potrivit specialistului, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 40-50 de kilometri la oră. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 25 de grade, iar minimele se vor încadra între zero și opt grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică

Duminică, vremea va continua să se răcească, devenind chiar deosebit de rece pentru această perioadă, în regiunile sudice, estice și centrale ale teritoriului.

„Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a ţării şi va ploua în mare parte din interval, iar în rest vor fi înnorări temporare şi precipitaţii izolate. La munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. În centrul ţării şi în dealurile subcarpatice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele între -3 şi 5 grade”, a spus meteorologul Raul Ilea.

Temperaturi scăzute și în București

Sâmbătă, în București, vremea va fi caldă, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și noaptea, când temporar va ploua.

Vântul se va intensifica noaptea, cu rafale de până la 40-45 kilometri pe oră. Temperaturile de sâmbătă se vor încadra între 22 și 23 de grade, iar minima va fi de 5-6 grade.

Duminică, în Capitală, vremea va înregistra o răcire accentuată față de sâmbătă, cu diferențe mari de temperatură. Astfel, duminică, temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade.

Cerul va fi noros și va ploua în mare parte a zilei, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări de până la 45 – 55 kilometri pe oră.