8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Procesul Colectiv a ajuns în faza finală: Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru toți inculpații din dosar

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Procesul Colectiv a ajuns în faza finală: Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru toți inculpații din dosar
Foto: Mediafax Foto
Publicat: 18/12/2021, 08:00
Actualizat: 18/12/2021, 08:04

Procurorul de ședință din cazul Colectiv a solicitat, vineri, instanței de la Curtea de Apel București să îi condamne pe toți inculpații, în frunte cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru faptele de care sunt acuzați.

Procesul Colectiv care a fost tergiversat în ultimii șase ani a ajuns, astfel, pe ultima sută de metri. La Curtea de Apel Bucureşti, au început dezbaterile finale ce vor marca sfârşitul procesului. Instanţa de judecată a programat urătoarele discuții în 17, 20 şi 21 decembrie 2021.

2. Vaccinul Pfizer pentru copiii sub 5 ani nu produce imunitatea dorită, după primele doze. Testele vor include și doza booster

Reprezentanții Pfizer au anunțat că testele vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani au arătat că nu oferă imunitatea așteptată.

Astfel, compania farmaceutică a decis să adauge și a treia doză în teste, care va fi folosită pe toți copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani, chiar dacă vaccinul s-a dovedit eficient în cazul celor de până la doi ani.

3. Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 18 decembrie 2021. Venus retrogradează în zodia Capricorn

Horoscopul zilei de 18 decembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Venus, planeta iubirii și a banilor, se pregătește să intre în retrogradare, perioadă delicată care va dura până pe 29 ianuarie. În tot acest timp, relațiile vor fi testate și reevaluate, atât cele sentimentale, cât și cele profesionale.

Financiar, s-ar putea să avem parte de revizuiri și reorganizări de buget, de aceea ar trebui să fim mai cumpătați în cheltuieli. Noile relații sunt de evitat pentru că nu vor fi de durată și pot aduce multă suferință.

4. Programul de funcționare al supermarketurilor în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion

Marii retaileri și-au anunțat programul de funcționare pentru Crăciun și Revelion. Programul supermarketurilor va fi redus în perioada sărbătorilor de iarnă.

5. Guvernul a aprobat acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii din sistemul public de pensii

Guvernul a aprobat vineri, printr-o ordonanță de urgență, acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toți cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Măsura este prevăzută în Programul de guvernare 2021-2024 și este menită să vină în sprijinul acestei categorii de persoane vulnerabile, în perioada de iarnă, ca sprijin excepțional, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina web a Ministerului Muncii.

6. Primele audieri de martori cu identitate protejată, în dosarul Caracal

Un nou termen în dosarul crimelor de la Caracal a avut loc, vineri, 17 decembrie, la Tribunalul Olt. Judecătorii au audiat patru martori, printre care și fratele lui Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Dincă acuzat de viol în același dosar. Alți doi martori anonimi, cu identitate protejată, au fost audiați prin videoconferință.

Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, susține că martorii sub acoperire au fost montați de DIICOT și că Dincă are complici, care sunt în libertate.

7. Sindicatele din învățământ amenință că vor boicota începerea școlilor, din ianuarie

Liderii a două federații  sindicale din învăţământ amenință că angajații din educație ar putea intra în grevă generală, din luna ianuarie, situație care ar duce la închiderea unităţilor de învăţământ.

Sindicatele spun că angajaţii se simt umiliţi de faptul că Guvernul nu intenţionează să le majoreze anul viitor salariile conform legii.

8. Haos pe Aeroportul Otopeni, unde sute de persoane stau la coadă la terminalul Sosiri din cauza formalităților Covid -19

Răzvan Pascu, consultant în turism, a postat, vineri, pe Facebook imagini din terminalul „Sosiri” al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, unde sute de persoane stau la o coadă imensă, din cauza formalităților impuse de pandemia de COVID-19. Potrivit lui Răzvan Pascu, autorităţile ar lua măsuri din birou, „fără a le trece prin filtrul raţiunii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep e fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?