EXCLUSIV | Clotilde Armand, contract de 45.000 de euro pentru o firmă în care un membru USR este acționar. Platforma online pentru voucherele anticriză, ”câștigată” în doar 34 de minute: ”Această atribuire directă miroase puternic a impostură și a cumetrie!”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, contract de 45.000 de euro pentru o firmă în care un membru USR este acționar. Platforma online pentru voucherele anticriză, ”câștigată” în doar 34 de minute: ”Această atribuire directă miroase puternic a impostură și a cumetrie!”
Publicat: 25/11/2022, 12:33
Actualizat: 25/11/2022, 13:58

Deși proiectul voucherelor anticriză de 1.000 de lei, propus de Clotilde Armand, nu fusese votat de Consiliul Local, primarul Sectorului 1 a anunțat că s-a dat startul înscrierilor, fiind creată o platformă online în acest sens.

Respectiva platformă online a ridicat, de la bun început, semne de întrebare, și asta pentru că Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro. Potrivit surselor Gândul, semnele de întrebare duc direct către USR, iar firma care a câștigat acest contract este ar fi una ”de casă”. Pe de altă parte, primarul Sectorului 1 a declarat, conform Hotnews, că ”achiziția s-a desfășurat corect și transparent”.

Procedura de achiziție – descrisă drept ”Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice, conform caiet de sarcini atașat” – s-a desfășurat ”la foc automat”, în doar 34 de minute, iar firma câștigătoare este Field Data Zoom , înființată în 2019 și având 5 angajați.

Anunțul pentru dezvoltarea acestei controversate platforme online a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) pe 7 noiembrie, la ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA).

După publicarea anunțului pe SEAP, la ora 13:42, firma Field Data Zoom a depus o ofertă – ora 14:16 (la doar 34 de minute de la publicare) – prețul fiind același cu cel estimat de Primăria Sectorului 1, astfel că ”părțile” au ajuns la un numitor comun cu rapiditate, iar contractul a ajuns la firma ofertantă.

Surse: ”Caracatița e mai mare”

”Consiliul Local al Sectorului 1 nu va vota o asemenea platformă”, afirmă sursele Gândul, acestea transmițând și că este vorba despre o ”caracatiță mai mare care o implică și pe verișoara soțului lui Clotilde Armand, Miruna Bădescu, secretarul general USR Sector 1. Este o firmă a USR, se poate spune, chiar dacă, oficial, apare doar un acționar din acest partid, cu 3%”.

Aceleași surse au mai transmis că, în discuțiile interne ale USR, ”Mirunei Bădescu i s-a solicitat chiar demisia din partid, fiindcă ar fi încălcat toate principiile pe care a fost clădit USR, iar firma Field Data Zoom ar avea sediul… chiar la ea acasă”.

Acționarul principal Nițu Cornel Marius (28,91 % din acțiunile Field Data Zoom) este și asociatul Mirunei Bădescu la firma Eau de Web, care deține 19% din această companie. Al doilea acționar la Field Zoom Data – Dafina Jeacă (deține 28,47 % din companie) -, ar fi lucrat la firma Mirunei Bădescu, iar Anton Cupcea este acționar al Eau de Web, cu 19%.

”Această încrengătură trebuie să dispară din acest partid”, s-ar fi transmis în discuțiile interne din USR, potrivit surselor Gândul, fiind adus un ”prejudiciu de imagine” partidului din cauza ”legăturilor” controversate ale Mirunei Bădescu.

Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1: ”Curat murdar!”

Contactat de Gândul, Dinu Gheorghe – consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 – a declarat că va sesiza Instituția Prefectului și Curtea de Conturi pentru ”a fi verificate faptele Clotildei Armand”.

În același timp, Dinu Gheorghe a mai precizat că ”aceasta atribuire directă miroase puternic a impostură și a cumetrie”.

Achiziția de servicii informatice pentru un proiect ce nu a fost aprobat conform prevederilor legale de către Consiliul Legal este încă o nelegalitate comisă de primarul Clotilde Armand.

Voi sesiza instituția Prefectului și Curtea de Conturi pentru a fi verificate faptele Clotildei Armand. Mai grav, această atribuire directă miroase puternic a impostură și a cumetrie. În 34 de minute, o firmă a avut timp pregătească documentația, iar primăria a verificat și aprobat aceasta documentație într-un minut. «Murdar! Curat Murdar!»”, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, Dinu Gheorghe, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1.

Acționariatul Field Data Zoom

Potrivit informațiilor termene.ro, Field Data Zoom a avut o pierdere de circa 345.000 lei, în anul 2021, iar printre acționari se află și un membru al Uniunii Salvați România (USR) Sector 1, Anton Cupcea.

  • NIŢU CORNEL-MARIUS – 28,91 %
  • JEACĂ DAFINA MARIA – 28,47 %
  • POPESCU VALENTIN – 14,13 %
  • DUHNEA ANDREI-RĂZVAN – 10,86 %
  • GHICA ALEXANDRU ION – 3,26 %
  • CUPCEA ANTON NICOLAE – 3,26 %
  • MELIŞ ANDREI – 3,26 %
  • VALMARY PATRICK JEAN – LUC-2,5 %
  • FAUR DANIELA – 2,17 %
  • ANTONIU IOAN-VLAD – 2,06 %
  • POSEA VLAD – VALENTIN 1,08 %

Platforma pentru voucherele de 1.000 de lei a fost finalizată în 10 zile, pe data de 17 noiembrie, iar Clotilde Armand a anunțat că se pot face deja înscrieri, iar de aceste tichete ar beneficia circa 208.000 persoane. Bugetul estimat este de 208 milioane lei.


Citește și: 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?