Ioana Ene Dogioiu: ”USR și-a ciobit serios discursul despre integritate. Neputință, solitudine și derizoriu, o mână de triști în piața goală, sub ploaia de noiembrie”

Ioana Ene Dogioiu: ”USR și-a ciobit serios discursul despre integritate. Neputință, solitudine și derizoriu, o mână de triști în piața goală, sub ploaia de noiembrie”
Ioana Ene Dogioiu: ”USR și-a ciobit serios discursul despre integritate | Foto - Cătălin Drulă / Facebook

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu analizează prestația Uniunii Salvați România (USR) pe scena politică, în ultima perioadă, pornind de la ”Cartea neagră a anului de guvernare PSD – PNL – UDMR”, prezentată de reprezentanții partidului într-o conferință de presă susținută joi în mijlocul Pieței Victoriei.

În editorialul său, Ioana Ene Dogioiu consideră că este nevoie de opoziție în România, numai că USR ”are nevoie să iasă din derivă, amatorism”.

Lansarea ”Cărții Negre a anului de guvernare PSD-PNL-UDMR”, mai punctează jurnalista, ar fi putut să însemne o ”rupere a ritmului” și chiar o ”relansare”, numai că reprezentanții USR ar fi trebuit să analizeze cu mai multă atenție demersal.

Ar fi putut fi o ocazie de rupere a ritmului, de relansare după punctul din noul logo (nu neapărat foarte inspirat, ca orice logo care are nevoie de explicații suplimentare și este extrem de ambiguu prin el însuși).

Doar că atunci când încerci ceva cu totul original e bine să te gândești dacă ești primul pentru că ideea este genială sau pentru că este tâmpită. Mai întâi ca formă, pentru că trăim în epoca vizualului rapid”, notează Ioana Ene Dogioiu în editorialul publicat pe spotmedia.ro.

”Amatorismul a lovit”

Un grup mic de reprezentanți ai USR au încercat să-și transmită mesajul penetrant, în Piața Victoriei, dar Ioana Ene Dogioiu a ”taxat” organizarea și a concluzionat că modul în care s-a filmat nu a constituit un avantaj, ba chiar din contră, a transmis doar ”neputință, solitudine și derizoriu”.

”Amatorismul” USR a ”lovit” și la capitolul ”mesaj” transmis.

Doar că și aici amatorismul a lovit. Mesajele nu erau individualizate nici măcar cromatic ca fiind ale USR, așa că în trecerea mașinii puteai să o iei drept acțiunea unui ONG.

Apoi, nu te pozezi în grup sub un mesaj negativ care nu are un subiect gramatical explicit, pentru că fără el, vizual, asumi tu conținutul mesajului”, mai scrie Ioana Ene Dogioiu.

”Tema principala a USR s-a scufundat în ocean”

Una dintre temele principale abordat de USR, de-a lungul timpului a fost ”Justiția”, numai că raportul MCV a fost ”laudativ” la adresa ANI, spre exemplu, tocmai după ce USR o ”demonizase” în speța Clotilde Armand – conflict de interese și incompatibilitate.

Și, astfel, notează Ioana Ene Dogioiu, ”tema principală a USR s-a scufundat în ocean”, iar Stelian Ion este ”prost conectat la Bruxelles”.

Cartea Neagră conține în general critici corecte, bine redactate și editate. Mai puțin capitolul justiție care este ridicol prin defazare. Nu poți să ieși cu Cartea Neagră la două zile după anunțarea raportului MCV și să-l ignori total, de parcă nu erai în localitate când a fost prezentat. (…) Da, tema principala a USR s-a scufundat în ocean, odată cu raportul care declară progresele suficiente pentru ridicarea mecanismului. (…) Dl Stelian Ion este atât de prost conectat la Bruxelles încât să nu fi aflat ce știau deja pe surse jurnaliștii sau, pur și simplu, a refuzat să accepte?

Ca să nu mai vorbim că raportul MCV este laudativ la adresa ANI, pe care USR numai ce o demonizase în cor după constatarea situației dnei Armand. O eroare prin care USR și-a ciobit serios discursul despre integritate și respectul pentru investigarea ei”, punctează jurnalista.

”Primul lucru după punctul din logo ar fi trebuit să fie o asumare a propriilor erori în fața celor care le-au dat votul ca să stea, ca să lupte, ca să poată, nu să plece, să nu poată și să ajungă o mână de triști în piața goală sub ploaia de noiembrie”

Ioana Ene Dogioiu


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”