ULTIMA ORĂ | Gabriela Szabo câștigă procesul cu Nicușor Dan. Tribunalul București anulează dispoziția de detașare semnată de primarul general și îl obligă la reîncadrarea fostei atlete în funcția de director al CSM București

ULTIMA ORĂ | Gabriela Szabo câștigă procesul cu Nicușor Dan. Tribunalul București anulează dispoziția de detașare semnată de primarul general și îl obligă la reîncadrarea fostei atlete în funcția de director al CSM București
Publicat: 23/11/2022, 16:35
Actualizat: 23/11/2022, 16:53

Judecătorii Tribunalul București au hotărât, miercuri, să anuleze dispoziția de detașare a Gabrielei Szabo, semnată de Nicușor Dan, și îl obligă pe primarul general al Capitalei să o reîncadreze pe fosta mare atletă a României în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București.

Totodată, Gabrielei Szabo urmează să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată – 3.500 lei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Gabriela Szabo a transmis că actul de justiție se face numai în instanțele de judecată, fiind recunoscătoare tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă.

”Cred cu tărie că actul de justiție se face numai de către instanțele de judecată. Cred în dreptul fiecărui om la prezumția de nevinovăție, la demnitate și onoare. Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a transmis Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo, după ce a fost ”detașată”: ”Decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul primar”

După ce a anunțat că a înlocuit-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM București, Nicușor Dan a spus că ”a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos”. Ulterior, replica Gabrielei Szabo nu a întârziat.

Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin «detașarea» mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar «din interior» (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a scris Gabriela Szabo, pe Instagram.

Decizia judecătorilor de la Tribunalul București nu este definitivă

Decizia judecătorilor de la Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 1o zile de la comunicare.

”Admite în parte cererea. Dispune anularea dispoziţiei de detaşare nr.1245/2022 emisă de pârâtă. Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti să o reîncadreze pe reclamantă (n.red. – Gabriela Szabo) în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr.1245/2022, de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti la plata către reclamantă a sumei de 3500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată acordate proporţional cu pretenţiile admise. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a-VIII-a. Pronunţată azi, 23.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, au decis judecătorii Tribunalului București.

Nicușor Dan a anunțat că a descoperit ”nereguli” la CSM București

Decizia instanței vine la două zile după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza Direcția Națională Anticorupție că a descoperit ”nereguli” la CSM București.

În context, ar fi vorba despre mai multe prime acordate în mod nelegale angajaților, între care și directorului general al CSM București, Gabriela Szabo (mai multe detalii AICI).

Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”, a declarat primarului general al Capitalei.


Citește și: 

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic