ULTIMA ORĂ | Gabriela Szabo câștigă procesul cu Nicușor Dan. Tribunalul București anulează dispoziția de detașare semnată de primarul general și îl obligă la reîncadrarea fostei atlete în funcția de director al CSM București

ULTIMA ORĂ | Gabriela Szabo câștigă procesul cu Nicușor Dan. Tribunalul București anulează dispoziția de detașare semnată de primarul general și îl obligă la reîncadrarea fostei atlete în funcția de director al CSM București
Publicat: 23/11/2022, 16:35
Actualizat: 23/11/2022, 16:53

Judecătorii Tribunalul București au hotărât, miercuri, să anuleze dispoziția de detașare a Gabrielei Szabo, semnată de Nicușor Dan, și îl obligă pe primarul general al Capitalei să o reîncadreze pe fosta mare atletă a României în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București.

Totodată, Gabrielei Szabo urmează să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată – 3.500 lei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Gabriela Szabo a transmis că actul de justiție se face numai în instanțele de judecată, fiind recunoscătoare tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă.

”Cred cu tărie că actul de justiție se face numai de către instanțele de judecată. Cred în dreptul fiecărui om la prezumția de nevinovăție, la demnitate și onoare. Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a transmis Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo, după ce a fost ”detașată”: ”Decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul primar”

După ce a anunțat că a înlocuit-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM București, Nicușor Dan a spus că ”a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos”. Ulterior, replica Gabrielei Szabo nu a întârziat.

Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin «detașarea» mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar «din interior» (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a scris Gabriela Szabo, pe Instagram.

Decizia judecătorilor de la Tribunalul București nu este definitivă

Decizia judecătorilor de la Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 1o zile de la comunicare.

”Admite în parte cererea. Dispune anularea dispoziţiei de detaşare nr.1245/2022 emisă de pârâtă. Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti să o reîncadreze pe reclamantă (n.red. – Gabriela Szabo) în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr.1245/2022, de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti la plata către reclamantă a sumei de 3500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată acordate proporţional cu pretenţiile admise. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a-VIII-a. Pronunţată azi, 23.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, au decis judecătorii Tribunalului București.

Nicușor Dan a anunțat că a descoperit ”nereguli” la CSM București

Decizia instanței vine la două zile după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza Direcția Națională Anticorupție că a descoperit ”nereguli” la CSM București.

În context, ar fi vorba despre mai multe prime acordate în mod nelegale angajaților, între care și directorului general al CSM București, Gabriela Szabo (mai multe detalii AICI).

Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”, a declarat primarului general al Capitalei.


Citește și: 

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gabriela Lucuțar, dezvăluiri uluitoare după înmormântarea Mioarei Roman. Conexiunea paranormală pe care a avut-o cu...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
EXCLUSIV Dialog halucinant. Jurnaliști Digi24, legitimați de polițiști pentru că filmează pe domeniul public. „Sunteți...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Toyota a creat un motor revoluționar
De ce a pus Oana Roman foița de aur pe coliva Mioarei?! S-a aflat ce...
Teo Trandafir și Ilinca Vandici vor prezenta ÎMPREUNĂ o noua emisiune la Kanal D2! Despre...
Cazul Pascu: Alina Gorghiu trimite Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă
Bianca Drăgușanu a dat 'ora exactă' în zona de nord a Capitalei. Și-a luat 'OZN'...
LOCUL în care trăiește 90% din POPULAȚIA Pământului
ITIA a dat verdictul final: Suspendare de doi ani pentru dopaj!
Vești bune pentru șoferi. Multe abuzuri ale polițiștilor ar putea dispărea
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă o găsește pe Bubulina goală în pat. În scrumieră ardea un trabuc:...
„Horizons – A 21st Century Space Odyssey”: Ultimele bilete disponibile la show-ul Prof. Brian Cox