Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro

Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro
Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro / Sursa FOTO: de.motor1.com
Publicat: 27/12/2022, 15:45

Publicația germană Motor 1, specializată pe piața auto, a realizat un interviu cu CEO-ul companiei Dacia Renault, Denis Le Vot. Concluzia nemților este mai degrabă un avertisment transmis marilor jucători din industria auto locală: au trecut zilele când o Dacia nouă costa sub 10.000 de euro!

În privința planurilor de viitor, Le Vot anunță că Dacia va merge e linia tranziției spre mobilitatea electrică prin dezvoltarea de soluții EV la prețuri accesibile.

Ce urmează după Dacia Bigster

Șeful Dacia Renault anunță că gigantul francez caută să își consolideze poziția în piața de mașini destinate persoanelor cu bugete mici și medii.

„După lansarea modelului Jogger, vor urma Dacia Bigster și alte două vehicule. În paralel, Dacia va continua să reducă costurile și să beneficieze de pe urma dublării volumului global al platformei CMF-B, la toate mărcile, a cărui producție va ajunge la două milioane de unități până în 2030”, a spus Le Vot.

Modelul Jogger (Dacia hibrid) va fi disponibil începând cu primăvara anului 2023, devenind prima mașină de familie cu transmisie automată. În 2024, Dacia și-a propus să lanseze un nou model de Duster, care va fi urmat de un SUV mai mare, în 2025. Din câte se pare, aici ar fi vorba despre modelul Bigster lung de 4,60 metri.

Denis Le Vot a mai anunțat că Dacia Sandero va rămâne în gamă până în jurul anului 2029, dar în mod constant va beneficia de o optimizare. Din 2030, Dacia Sandero ar putea avea un succesor electric.

„Euro 7 ni se impune tuturor. Este un lucru bun? Nu cred, pentru că există alte modalități de economisire a CO2. Obținem deja o valoare foarte bună a CO2 de 115 grame pentru Jogger, cu propulsie GPL. Veți vedea că electrificarea va veni treptat, când va fi necesar, dar nu înainte. Cred că mai mult sau mai puțin toată lumea este de acord că până în 2030 jumătate din piața europeană va fi electrică. Electrificarea va veni într-un anumit ritm, dar niciunul dintre noi nu știe sigur” – Denis Le Vot

Dacia, profit de 15%

Cum nu toți clienții din Europa au acces egal la stații de încărcare, nu putem vorbi, la nivelul UE, de o piață omogenă a mașinilor electrice. În plus, nu oricine își permite să plătească în jur de 40.000 de euro pentru o mașină electrică nouă.

Jurnaliștii de la Motor1 scriu că au apus zilele când o Dacie nouă costa mai puțin de 10.000 de euro. „La prețurile pe care le oferim, puteți opta cu ușurință pentru toate extra-urile. În mixul de echipamente pe care îl comercializam, echipamentele de top reprezintă 65%, la Jogger chiar și 70%”, a explicat Le Vot.

În prezent, la calculele făcute, șefii companiei se așteaptă ca profitul operațional al Dacia să crească undeva spre 15%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern