Alexei Navalnîi și alți deținuți, obligați să asculte cântece pro-război și antisemite: ”Ficțiune grandioasă, oamenilor li se spală creierul”

Alexei Navalnîi și alți deținuți, obligați să asculte cântece pro-război și antisemite: ”Ficțiune grandioasă, oamenilor li se spală creierul”
Alexei Navalnîi

După ce l-a acuzat pe Vladimir Putin că ar fi ”orchestrat” otrăvirea sa cu agentul neurotoxic Noviciok, disidentul rus Alexei Navalnîi își ispășește o pedeapsă de 9 ani pentru ”fraudă pe scară largă”, presupusă infracțiune pe care a catalogat-o, de fiecare dată, drept o farsă.

Totul se rezumă la un dosar politic, a insistat Navalnîi, în repetate rânduri, însă autoritățile i-au intentat un nou dosar, în care este acuzat de terorism.

Noul proces în care urmează să apară Alexei Navalnîi începe pe 31 mai – iar acesta riscă 30 de ani de închisoare (alte detalii AICI), la Moscova -, iar disidentul a postat pe Instagram, prin intermediul familiei sale, un nou mesaj în care dezvăluie metodele prin care regimul lui Vladimir Putin încearcă să îl aducă ”pe calea cea dreaptă”.

Nu cu mult timp în urmă, Navalnîi a transmis un alt mesaj (mai multe informații AICI) în care a dezvăluit că este obligat să asculte discursurile pro-război ale lui Vladimir Putin. Acum, disidentul rus prezintă o altă formă de ”tortură psihică”, respectiv obligativitatea de a asculta cântece pro-război și antisemite.

”De cinci ori pe zi mi se spune că sărbătorirea Purimului, o sărbătoare evreiască, este semnul unui război iminent”

Teoretic, principalul obiectiv al închisorilor și lagărelor nu este pedepsirea, ci REEDUCAREA infractorilor, scrie Alexei Navalnîi. Acesta este motivul pentru care coloniile sunt chiar numite locuri de REEDUCARE.

Munca educațională cu infractorii este cea mai importantă funcție a întregului sistem penitenciar pentru ca aceștia să se corecteze, menționează disidentul rus la începutul mesajului său, punctând că se află în fața unei ”grandioase ficțiuni”.

În practică, aceasta este cea mai grandioasă ficțiune. Și toată munca educațională se rezumă la vizionarea videoclipurilor «despre prevenirea extremismului» și ascultarea muzicii patriotice. Iar selecția este uimitoare.

De cinci ori pe zi mi se spune că sărbătorirea Purimului, o sărbătoare evreiască, este semnul unui război iminent. (…) Melodia mea preferată, care rulează și în rap, este despre Șoigu (n.red. – Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Federației Ruse):

Când generalii din Moscova raportează
Despre noi victorii cu șampania în mână,
Băieții ruși mor pentru Rusia,
Fără a cruța dușmanul, cu zâmbetul pe buze…

Aceasta este munca educațională: oamenilor chiar li se bagă în cap că toți cei care sărbătoresc Purim sunt răufăcători care complotează lucruri teribile împotriva Rusiei”, încheie Alexei Navalnâi, catolagt drept cel mai mare adversar politic al lui Vladimir Putin.


Citește și:

EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere…”

EXCLUSIV | Plângere penală la DNA pe numele lui Nicușor Dan. Edilul Capitalei, acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență

Disidentul rus Alexei Navalnîi, trimis pentru a 15-a oară la ”IZOLARE”: ”Mă întorc în singurătate”

Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete