Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”

Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”
Disidentul rus Alexei Navalnîi
Publicat: 03/05/2023, 17:38
Actualizat: 03/05/2023, 17:42

Condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”fraudă fiscală”, disidentul rus Alexei Navalnîi – criticul constant și vehement al lui Vladimir Putin – riscă și pedeapsa pe viață, autoritățile ruse acuzându-l, acum, de ”activități teroriste”.

Noul dosar conține sute de pagini, așa cum a declarat disidentul rus prin intermediul postărilor de pe Twitter sau Instagram, mesajele sale ajungând în public cu ajutorul familiei și al avocaților, iar acesta pare deja resemnat la gândul că ”Țarul” de la Kremlin și nu-l uită și nu-l iartă pentru că l-a acuzat că ar fi ordonat otrăvirea sa cu agentul Noviciok.

Specialiștii sunt convinși că atâta vreme cât Vladimir Putin va conduce Federația Rusă nu există nicio șansă pentru ca Alexei Navalnîi – încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo – să iasă din penitenciar, iar riscul ca acesta să primească o pedeapsă mult mai mare este unul uriaș.

Moscova, după invadarea Ucrainei, a trimis în spatele gratiilor și alți ”contestatari” ai ”Țarului”, istoricul Vladimir Kara-Murza fiind condamnat la 25 de ani de închisoare pentru ”propagarea de informații false despre armata rusă” și ”înaltă trădare”.

Metodă nouă de tortură pentru Alexei Navalnîi

În ultima sa postare de pe pagina de Instagram, Alexei Navalnîi dezvăluie că este obligat, în fiecare seară, să asculte discursurile pe care Vladimir Putin le-a ținut după ce a ordonat așa-zisa ”operațiunea militară specială”, respectiv agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Radioul din celulă poate fi oprit, scrie Navalnîi în mesajul transmis către lumea liberă, numai că coridorul celulelor este împânzit cu difuzoare, iar vocea lui Vladimir Putin poate fi auzită la volum maxim.

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el? Eu, desigur. Cu mult timp în urmă, într-o poveste a polițiștilor de spionaj, am citit despre tortura la care erau supuși prizonierii – poeziile lui Mao Zedong (n.red. – fost lider comunist chinez; în urma războiului civil, în 1949, Partidul Comunist Chinez – sub conducerea lui Mao Zedong –  a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză). Se pare că cineva din sistemul nostru penitenciar a citit și această carte.

După ce am dezvăluit cum au fost furați bani de la Serviciul Federal al Penitenciarelor pentru achiziționarea de legume pentru prizonieri, administrația zonei mele a trecut la represalii. În fiecare seară mi se pun discursurile lui Putin la volum maxim. Postul de radio din celulă poate fi oprit, dar acest lucru nu va ajuta în niciun fel, deoarece difuzoarele atârnă pe întregul coridor, iar Putin răcnește din ele la un asemenea volum încât nu există nicio scăpare”, dezvăluie disidentul rus.

Alexei Navalnîi, ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație. Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)


Citește și:

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya și ”GULAGUL DIGITAL” al lui Vladimir Putin: ”Nu exiști dacă nu ești în sistem, guvernul implementează moartea socială”

ANALIZĂ | Jurnalistul Maxim Tovkaylo, despre armata privată a GAZPROM: ”Mercenarii, valoroși în viitoarea luptă pentru putere la Kremlin”

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari pe lună. Într-un...
Adevăratul motiv pentru care Răzvan Simion nu și-a invitat colegii la nunta cu Daliana Răducan...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
Babs, fosta lui Dorian Popa, 'selectată' în grămada de femei a fraților Tate! A mers...
„Se descurcă cât de bine poate!” Cum decurge tratamentul pentru cancer al lui Kate Middleton
Premieră în România: cod roşu de caniculă şi furtuni simultan. Nordul a fost măturat de...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia, ar fi fost găsit după trei săptămâni...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi va lupta cu Profi, Mega...
Când se ENERVA Ceaușescu, vai și amar! „Generale! Mâine să vină un tanc şi să...
Vehiculele din România care au INTERZIS. Se aplică de luni, 24 iunie
Jafuri ca în codru în România. Care sunt victimele vânate de hoți
Andreea Bălan, apariție de revistă în ziua în care a împlinit 40 de ani: „Am...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Maria Dragomiroiu, mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a fost la un pas să își...
Ce surpriză i-a pregătit Victor Cornea Andreei Bălan de ziua ei de naștere: ”La mulți...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Măsuri drastice după ce peste 500 de pelerini au murit la Mecca
×