Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”

Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”
Disidentul rus Alexei Navalnîi
Publicat: 03/05/2023, 17:38
Actualizat: 03/05/2023, 17:42

Condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”fraudă fiscală”, disidentul rus Alexei Navalnîi – criticul constant și vehement al lui Vladimir Putin – riscă și pedeapsa pe viață, autoritățile ruse acuzându-l, acum, de ”activități teroriste”.

Noul dosar conține sute de pagini, așa cum a declarat disidentul rus prin intermediul postărilor de pe Twitter sau Instagram, mesajele sale ajungând în public cu ajutorul familiei și al avocaților, iar acesta pare deja resemnat la gândul că ”Țarul” de la Kremlin și nu-l uită și nu-l iartă pentru că l-a acuzat că ar fi ordonat otrăvirea sa cu agentul Noviciok.

Specialiștii sunt convinși că atâta vreme cât Vladimir Putin va conduce Federația Rusă nu există nicio șansă pentru ca Alexei Navalnîi – încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo – să iasă din penitenciar, iar riscul ca acesta să primească o pedeapsă mult mai mare este unul uriaș.

Moscova, după invadarea Ucrainei, a trimis în spatele gratiilor și alți ”contestatari” ai ”Țarului”, istoricul Vladimir Kara-Murza fiind condamnat la 25 de ani de închisoare pentru ”propagarea de informații false despre armata rusă” și ”înaltă trădare”.

Metodă nouă de tortură pentru Alexei Navalnîi

În ultima sa postare de pe pagina de Instagram, Alexei Navalnîi dezvăluie că este obligat, în fiecare seară, să asculte discursurile pe care Vladimir Putin le-a ținut după ce a ordonat așa-zisa ”operațiunea militară specială”, respectiv agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Radioul din celulă poate fi oprit, scrie Navalnîi în mesajul transmis către lumea liberă, numai că coridorul celulelor este împânzit cu difuzoare, iar vocea lui Vladimir Putin poate fi auzită la volum maxim.

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el? Eu, desigur. Cu mult timp în urmă, într-o poveste a polițiștilor de spionaj, am citit despre tortura la care erau supuși prizonierii – poeziile lui Mao Zedong (n.red. – fost lider comunist chinez; în urma războiului civil, în 1949, Partidul Comunist Chinez – sub conducerea lui Mao Zedong –  a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză). Se pare că cineva din sistemul nostru penitenciar a citit și această carte.

După ce am dezvăluit cum au fost furați bani de la Serviciul Federal al Penitenciarelor pentru achiziționarea de legume pentru prizonieri, administrația zonei mele a trecut la represalii. În fiecare seară mi se pun discursurile lui Putin la volum maxim. Postul de radio din celulă poate fi oprit, dar acest lucru nu va ajuta în niciun fel, deoarece difuzoarele atârnă pe întregul coridor, iar Putin răcnește din ele la un asemenea volum încât nu există nicio scăpare”, dezvăluie disidentul rus.

Alexei Navalnîi, ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație. Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)


Citește și:

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya și ”GULAGUL DIGITAL” al lui Vladimir Putin: ”Nu exiști dacă nu ești în sistem, guvernul implementează moartea socială”

ANALIZĂ | Jurnalistul Maxim Tovkaylo, despre armata privată a GAZPROM: ”Mercenarii, valoroși în viitoarea luptă pentru putere la Kremlin”

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete