Alexei Navalnîi, acuzat de TERORISM, riscă 30 de ani de închisoare. Procesul începe pe 31 mai: ”3.828 de pagini ale crimelor pe care le-aș fi comis”

Alexei Navalnîi, acuzat de TERORISM, riscă 30 de ani de închisoare. Procesul începe pe 31 mai: ”3.828 de pagini ale crimelor pe care le-aș fi comis”
Disidentul rus Alexei Navalnîi | Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29/05/2023, 11:16
Actualizat: 30/05/2023, 16:02

Disidentul rus Alexei Navalnîi riscă până la 30 de ani de închisoare, într-un nou proces care i-a fost intentat de autoritățile din Rusia. Aflat în penitenciarul de maximă securitate IK-6 Melekhovo, Navalnîi se confruntă, acum, cu noi acuzații, catalogându-le drept absurde.

Alexei Navalnîi va fi judecat de Tribunalul orașului Moscova pentru activități ”teroriste”, iar acuzarea a prezentat nu mai puțin de 3.828 de pagini în care sunt descrise ”infracțiunile” comise de cel care este considerat cel mai mare adversar al lui Vladimir Putin.

Pe contul său de Instagram, administrat de familie și de avocați, disidentul rus a specificat că toate ”crimele” de care este acuzat ar fi fost comise, paradoxal, după ce a fost condamnat și încarcerat. Păstrându-și o atitudine ironice, Navalnîi a mai spus că pare a fi ”un criminal sofisticat și perseverent”, numai că acuzațiile la adresa sa nu sunt deloc clare.

Da, ai dat-o în bară, Alexey, ai făcut lucruri rele, ai comis crime, mi-am spus, uitându-mă la volumele uriașe ale acuzării.
Biroul Procurorului General mi-a furnizat oficial 3.828 de pagini de descrieri ale crimelor pe care le-am comis în închisoare. Procesul lor va începe pe 31 mai.

Cu toate acestea, deși este clar după informațiile acuzării că sunt un criminal sofisticat și perseverent, nu se poate afla de ce sunt acuzat în mod special”, a spus Alexei Navalnîi pe contul său de Instagram.

Metodă nouă de tortură pentru Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi dezvăluie că este obligat, în fiecare seară, să asculte discursurile pe care Vladimir Putin le-a ținut după ce a ordonat așa-zisa ”operațiunea militară specială”, respectiv agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Radioul din celulă poate fi oprit, scrie Navalnîi în mesajul transmis către lumea liberă, numai că coridorul celulelor este împânzit cu difuzoare, iar vocea lui Vladimir Putin poate fi auzită la volum maxim.

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el? Eu, desigur. Cu mult timp în urmă, într-o poveste a polițiștilor de spionaj, am citit despre tortura la care erau supuși prizonierii – poeziile lui Mao Zedong (n.red. – fost lider comunist chinez; în urma războiului civil, în 1949, Partidul Comunist Chinez – sub conducerea lui Mao Zedong –  a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză). Se pare că cineva din sistemul nostru penitenciar a citit și această carte.

După ce am dezvăluit cum au fost furați bani de la Serviciul Federal al Penitenciarelor pentru achiziționarea de legume pentru prizonieri, administrația zonei mele a trecut la represalii. În fiecare seară mi se pun discursurile lui Putin la volum maxim. Postul de radio din celulă poate fi oprit, dar acest lucru nu va ajuta în niciun fel, deoarece difuzoarele atârnă pe întregul coridor, iar Putin răcnește din ele la un asemenea volum încât nu există nicio scăpare”, dezvăluie disidentul rus (mai multe detalii AICI).


Citește și:

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

Istoricul Vladimir Kara-Murza, critic vehement al lui Putin, CONDAMNAT la 25 de ani de închisoare: ”Răspândirea de informații false și înaltă trădare”

Alexei Navalnîi, din penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo: ”Ei bine, MOARTE, unde este IADUL, unde este victoria ta?”

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...