Alexei Navalnîi, din penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo: ”Ei bine, MOARTE, unde este IADUL, unde este victoria ta?”

Alexei Navalnîi, din penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo: ”Ei bine, MOARTE, unde este IADUL, unde este victoria ta?”
Alexei Navalnîi, criticul constant și vehement al lui Vladimir Putin

Încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo, disidentul rus Alexei Navalnîi, criticul constant și vehement al lui Vladimir Putin, transmite un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale, într-un moment în care starea sa de sănătatea se agravează.

După ce l-a acuzat, direct, pe Vladimir Putin de tentativă de asasinat, Alexi Navalnîi – condamnat la închisoare într-un dosar de fraudă despre care a spus – de fiecare dată – că a fost ”fabricat” de Moscova – își continuă lupta cu regimul de la Kremlin și postează, prin intermediul familiei și al avocaților săi, un nou mesaj.

În ultimele zile, în mass-media au apărut informații îngrijorătoare despre starea de sănătate a disidentului rus, acesta acuzând dureri puternice de stomac care ar putea fi rezultatul unei otrăvi cu acțiune lentă. Dezvăluirea a fost făcută de un apropiat al lui Alexei Navalnîi, Ruslan Șaveddinov, acesta transmițând și că starea disidentului ar fi ”critică”.

Alexei Navalnîi dă de înțeles, totuși, într-o postare de pe Instagram, că duce lupta mai departe și, chiar dacă numele ”Țarului ”de la Kremlin nu este precizat, este lesne de citit ”printre rânduri”.

Hristos a înviat!

Această zi ne amintește că nu trebuie să disperăm și, oricât de greu ar fi, va veni ziua când răul va fi învins și oamenii îi vor spune din nou zâmbind: «Ei bine, moarte, unde este Iadul, unde este victoria ta?» Sărbători Fericite!”, a transmis Alexei Navalnîi.

Alexei Navalnîi: ”Această zi ne amintește că nu trebuie să disperăm” | Foto – Alexei Navalnîi Instagram

Navalnîi, deținutul ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație. Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)

”În orice caz, sunt croitor”

Totuși, perspectivele nu sunt deloc optimiste pentru Alexei Navalnîi, iar faptul că încearcă să își păstreze moralul ridicat nu trebuie să păcălească pe nimeni. Este încarcerat, are de ispășit o pedeapsă mare, foarte mulți analiști sunt de părere că Vladimir Putin nu uită și nu iartă vreodată.

La un moment dat, într-una din postările sale, Navalnîi întreabă dacă un croitor are concediu – ironic, firește -, transmițând că va ”sărbători” un răspuns pozitiv. În încheierea mesajului, disidentul postează și o glumă cu întrebare… amară la final.

”Dar, în orice caz, sunt croitor și am intrat în rândurile muncitorilor din prima turăDacă cineva are Google la îndemână, vă rog să vedeți dacă croitorii au concediu, voi sărbători.

Deci o anecdotă: Lecție de cusut la școală. Profesoara: «Copii, subiectul lecției de astăzi este întoarcerea marginii pe dos». O fată o trage de mână: «Maryivanna, cum se face că legea morală este deasupra noastră și cerul înstelat este în noi?»”, încheie Alexei Navalnîi mesajul din colonia penitenciară IK-6 Melekhovo (alte detalii AICI).


Citește și:

Sebastian Burduja: ”Dumnezeu să ne dea în fiecare zi GÂNDUL cel bun, puterea de a ierta și iubirea necondiționată pentru aproapele nostru”

Marius Balo, românul întemnițat 8 ani în China, după PELERINAJUL de 2.922 km: ”Nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare felie de pâine”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: ”Mormântul gol al lui HRISTOS s-a umplut mai întâi cu Lumină, apoi cu credința oamenilor în Învierea Sa”

Culisele operațiunii ”LUMINA SFÂNTĂ” | Cine este omul de afaceri român care pune la dispoziția Patriarhiei, anual, un avion Bombardier Challenger 350

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Evgheni Prigojin, fondatorul WAGNER: ”Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, Rusia și-a atins obiectivele”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...