🚨 LIVE TEXT | Război în Israel. Biden susține varianta lui Netanyahu în cazul atacului de la spitalul din Gaza: A fost făcut de „cealaltă echipă”

🚨 LIVE TEXT | Război în Israel. Biden susține varianta lui Netanyahu în cazul atacului de la spitalul din Gaza:  A fost făcut de „cealaltă echipă”
Publicat: 18/10/2023, 07:47
Actualizat: 18/10/2023, 22:18
Actualizări
22:16

Autoritatea Palestiniană denunță evacuările forțate din Fâșia Gaza

Autoritatea Palestiniană a avertizat, miercuri seară, că nu va accepta mutarea forțată a palestinienilor din Fâșia Gaza, pe fondul somațiilor armatei israeliene de evacuare a civililor din zonele beligerante.

”Mutarea populației este o linie roșie care nu trebuie depășită. Nu vom accepta acest lucru, la fel cum nu acceptăm mutarea palestinienilor din casele lor din Ierusalim și din Cisiordania”, a comunicat Autoritatea Palestiniană.

22:14

Israelul avertizează că războiul va fi îndelungat

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a avertizat, miercuri seară, că războiul cu grupurile fundamentaliste Hamas și Jihadul Islamic va fi de lungă durată și a salutat sprijinul Statelor Unite.

”În cursul ședinței Cabinetului de război, am subliniat că purtăm un război pentru existența statului Israel ca stat evreu prosper în Orientul Mijlociu. Nu este doar războiul nostru. Ne aflăm pe linia frontului lumii libere, contra teroriștilor barbari care ne amenință valorile comune. Acest război va fi îndelungat, este un război pe care trebuie să îl câștigăm”, a declarat Yoav Gallant.

21:33

Noi alerte aeriene în centrul Israelului

Sirenele antiaeriene au fost activate, din nou, miercuri seară, în centrul Israelului, inclusiv în zona orașului Tel Aviv, din cauza riscurilor unor noi atacuri cu rachete lansate de militanții Hamas din Fâșia Gaza.

20:58

Autoritatea Palestiniană cere anchetă a CPI în cazul atacului asupra spitalului din Gaza

Autoritatea Palestiniană a depus, miercuri, un dosar la Curtea Penală Internațională ”pentru efectuarea unei anchete asupra acestei crime”, a declarat Hala Abou Hassira, ambasadorul palestinian în Franța, conform cotidianului Le Monde.

”Israelul este singurul responsabil. Nu este prima dată când Israelul atacă infrastructură civilă, în special spitale”, a acuzat oficialul palestinian.

Israelul a negat responsabilitatea privind atacul asupra Spitalului Al-Ahli Arab din orașul Gaza, un incident soldat cu 471 de morți, conform autorităților locale.

20:14

Armata israeliană încearcă să demonstreze că nu este responsabilă de atacul asupra spitalului din Gaza

Oficiali militari israelieni au prezentat, miercuri, noi imagini, filmate dintr-o dronă, care ar demonstra că racheta care a lovit spitalul din Fâșia Gaza nu a fost lansată de armata israeliană.

Potrivit oficialilor militari israelieni, daunele exploziei s-au concentrat în curtea spitalului din orașul Gaza, argumentând că faptul că nu a fost vizată clădirea principală a unității medicale ar demonstra că nu a fost un atac israelian.

Cu toate acestea, experți citați de postul de televiziune BBC News cred că dovezile de până acum sunt neconcludente. J. Andres Gannon, profesor la Universitatea Vanderbilt din SUA, admite că explozia nu a fost puternică, fiind, probabil, rezultatul, căderii accidentale a unei rachete, dar nu se poate pronunța asupra responsabilității.

Justin Bronk, cercetător la Institutul Regal Unit din Marea Britanie, este de acord că probabil a fost doar vorba despre căderea rezervorului de combustibil al unei rachete, dar nu poate spune clar cine a lansat racheta sau dacă a atins ținta vizată.

18:18

Biden va suplimenta sprijinul militar pentru Israel și anunță asistență umanitară pentru civilii palestinieni

Statele Unite vor intensifica susținerea pentru apărarea Israelului, a declarat miercuri, la Tel Aviv, președintele Joe Biden, anunțând și asistență umanitară pentru poporul palestinian, inclusiv eforturi pentru accesul organizațiilor internaționale în Fâșia Gaza.

”Am venit în Israel cu un singur mesaj: nu sunteți singuri. Atât timp cât există Statele Unite (…), nu vă vom lăsa niciodată singuri. (…) Ne vom asigura că Israelul are capabilitățile de a se apăra, de a-și apăra cetățenii. (…) Voi cere Congresului SUA un pachet fără precedent pentru apărarea Israelului”, a declarat președintele SUA.

”Populația din Gaza are nevoie de alimente, apă, medicamente și adăpost. Am cerut Guvernului israelian să accepte transferul anumitor provizii umanitare pentru civilii din Fâșia Gaza. Israelul a acceptat că asistența umanitară poate începe să fie transferată din Egipt spre Gaza”, a subliniat Biden, anunțând că a decis să pună la dispoziție 100 de milioane de dolari pentru asistență umanitară destinată civililor din Fâșia Gaza și Cisiordania.

18:16

Blinken a condamnat, în discuțiile cu Abbas, toate formele de terorism și a subliniat că Hamas nu reprezintă poporul palestinian

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, i-a transmis condoleanțe președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru victimele atacului asupra unui spital din Fâșia Gaza și a reafirmat sprijinul Statelor Unite pentru poporul palestinian, subliniind că grupul Hamas nu este reprezentativ pentru cetățenii palestinieni.

16:36

ONU. SUA resping „rezoluția Gaza”, care cere „pauze umanitare

În Consiliul de Securitate al ONU, de miercuri, SUA au respins proiectul de rezoluție înaintat de Brazilia care cere „pauze umanitare” în Gaza. Rusia și Marea Britanie s-au abținut. Rezoluția a fost respinsă din cauza votului împotrivă al unui membru permanent.

Membrii permanenți ai organismului sunt China, Franța, Federația Rusă, Regatul Unit și Statele Unite.

Consiliul de Securitate al ONU a programat, miercuri, votul asupra unei rezoluții care condamna inițial „atacurile teroriste odioase ale Hamas” asupra Israelului și violența asupra civililor, cerând în același timp „pauze umanitare” pentru a oferi ajutor disperat milioanelor din Gaza.

Negocierile privind formularea proiectului de rezoluție au continuat pe parcursul întregii zile de marți, iar versiunea finală care urma să fie votată nu fusese lansată până marți târziu, relatează Associated Press.

Înainte de vot, Consiliul de Securitate a respins două amendamente propuse de Rusia, care a cerut o încetare imediată, durabilă și totală a focului și stoparea atacurilor împotriva civililor, dar nu menționa Hamas.

15:55

SUA sancționează agenții operativi și finanțatorii Hamas. Cine e pe lista Statelor Unite?

În urma atacului terorist asupra Israelului, Trezoreria Statelor Unite a anunțat că va sancționa o serie de agenți Hamas și finanțatori ai acestora. Anunțul oficial a fost făcut în timp ce liderul american se află la Tel Aviv.

Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA a impus sancțiuni asupra a zece membri cheie ai grupării teroriste Hamas, agenți și finanțatori din Gaza și din alte părți, inclusiv Sudan, Turcia, Algeria și Qatar. Este vorba despre persoane care gestionează active dintr-un portofoliu secret de investiții Hamas, un finanțator din Qatar, cu legături strânse cu regimul iranian, un comandant cheie al Hamas.

Statele Unite iau măsuri rapide și decisive pentru a viza finanțatorii Hamas, după masacrul inadmisibil al civililor israelieni, inclusiv al copiilor, a declarat secretarul de Trezorerie, Janet L. Yellen.

Trezoreria SUA are o istorie lungă de a perturba efectiv finanțarea terorii și nu vom ezita să ne folosim instrumentele împotriva Hamas. Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a le refuza teroriștilor Hamas capacitatea de a strânge și de a folosi fonduri pentru a comite atrocități și a teroriza poporul Israel. Aceasta include impunerea de sancțiuni și coordonarea cu aliații și partenerii pentru a urmări, îngheța și confisca orice bunuri legate de Hamas în jurisdicțiile lor.

Citește articolul aici. 

15:48

Papa Francisc declară 27 octombrie zi de post, penitență și rugăciune pentru pace

Papa Francisc a anunțat, miercuri, o slujbă de rugăciune de seară în Piața Sf. Petru, care va fi organizată pe 27 octombrie. Suveranul Pontif a făcut apel la încetarea conflictului dintre Israel și Hamas.

Papa a implorat toate părțile să facă tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea războiului și pentru a evita o „catastrofă umanitară” în Gaza, unde bombardamentul spitalului a ucis sute de oameni.

Chiar și astăzi, dragi frați și surori, gândurile noastre se îndreaptă spre Palestina, spre Israel. Numărul victimelor este în creștere. Și situația din Gaza este disperată. Vă rugăm să faceți tot posibilul pentru a evita o catastrofă umanitară. Posibila extindere a conflictului este îngrijorătoare. În timp ce în lume, multe fronturi de război sunt deja deschise. Opriți armele. Ascultați strigătul de pace al săracilor, al oamenilor, al copiilor, a transmis Suveranul.

15:15

China cere armistițiu între Israel și grupul Hamas

Administrația de la Beijing a condamnat vehement atacul asupra spitalului Al-Ahli Arab din orașul Gaza și a cerut armistițiu între Hamas și Israel.

”Condamnăm în cei mai puternici termeni acest atac. China este îngrozită de numărul mare de victime”, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, citat de site-ul german Tagesschau.de.

”Cerem un armistițiu imediat pentru oprirea războiului dintre Israel și grupul Hamas”, a subliniat Ministerul chinez de Externe.

15:10

Scholz cere acces umanitar în Fâșia Gaza și vrea anchetă internațională în cazul atacului asupra spitalului

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut, miercuri, în Egipt, intensificarea asistenței umanitare internaționale în Fâșia Gaza.

Aflat la Cairo, Olaf Scholz a pledat pentru deschiderea culoarelor umanitare între Egipt și Fâșia Gaza. ”Eu sper, din discuțiile pe care le-am purtat, ca în scurt timp să avem acțiuni în acest sens. Eforturile Statelor Unite, eforturile noastre, eforturile multor altor țări contribuie la găsirea în curând a unei soluții”, a declarat Olaf Scholz, după discuțiile pe care le-a avut cu președintele egiptean, Abdel Fattah El-Sisi.

12:41

Joe Biden, despre atacul spitalului din Gaza: A fost făcut de „cealaltă echipă”

Președintele american, Joe Biden, susține relatarea Israelului despre atacul spitalului din Gaza și denunță organizația teroristă. Gruparea militantă Hamas a atribuit bombardamentul asupra spitalului unui atac aerian israelian, în timp ce armata israeliană a dat vina pe o rachetă trasă greșit de alți militanți palestinieni.

Aflat în vizită la Tel Aviv, președintele american a spus că „se pare că (n.r. atacul) a fost făcut de cealaltă echipă”.

Am fost profund întristat și revoltat de explozia de la spitalul din Kazi, de ieri. Și, pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut de cealaltă echipă, nu de voi. Dar, sunt mulți oameni acolo, nu sunt sigur. Deci, avem multe, trebuie să depășim multe lucruri, a declarat Joe Buiden, într-o declarație comună cu premierul israelian.

Citește articolul aici. 

11:37

IDF aduce dovezi video care susțin că Jihadul Islamic a atacat spitalul al-Ahli din Gaza City

Armata israeliană (IDF) cunoscută și sub acronimul de „Tzahal” a venit miercuri-dimineață cu imagini video, dar și înregistrări în care ofițeri Hamas vorbesc despre atacul asupra spitalului al-Ahli din Gaza City.

Controverse în jurul spitalului din Gaza City care a fost aruncat în aer marți seară, și în care mai multe sute de palestinieni și-au pierdut viața. În timp ce Iranul acuză armata israeliană de atac, IDF a dat publicității mai multe înregistrări foto-video în care prezintă cum teroriștii islamici ar fi plănuit atacul asupra spitalului al-Ahli.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene susține că explozia de la spitalul al-Ahli a fost cauzată de o lansare eșuată a unei rachete, efectuată de organizația teroristă Jihadul Islamic. Înregistrarea video pusă la dispoziție de IDF provine de la sistemul IAF care a surprins zona din jurul spitalului înainte și după lansare.

Citiți mai multe despre acest subiect – AICI.

11:05

HAMAS folosește Telegram pentru a declanșa proteste, în întreaga lume

Gaza Now, un canal Telegram asociat Hamas, cu 1,4 milioane de abonați, a postat apeluri la manifestații de solidaritate cu Palestina.

Un apel din Gaza către frații noștri și poporul națiunii noastre.
Să aibă loc astăzi demonstrații în toate capitalele, orașele și satele, în solidaritate cu Palestina, denunțând și respingând genocidul și masacrele de război comise de ocupația israeliană împotriva civililor din Gaza și susținând rezistența palestiniană.

După atacul aerian asupra spitalului din Fâșia Gaza, pe contul de Telegram au apărut fotografii cu ceea ce păreau a fi copii uciși sau grav răniți în urma bombardamentului.

Canalul Hamas i-a îndemnat pe susținătorii săi, într-o postare în limba arabă, „să ia măsuri directe, să arate furie. … Nu aștepta ziua de mâine.”

Hamas a împărtășit mesaje Telegram menite să întărească hotărârea susținătorilor, să stârnească furia anti-Israel în țările vecine, să apere brutalitatea militanților săi și să inducă simpatie față de situația din Gaza, fâșia de coastă care găzduiește 2 milioane de palestinieni sub controlul Hamas. Numărul de urmăritori pentru aceste canale s-a triplat de la atac, conform cifrelor compilate de Digital Forensic Research Lab al Atlantic Council, transmite The Washington Post.

Citește articolul aici. 

10:59

Joe Biden a ajuns la Tel Aviv

Președintele Joe Biden a ajuns în Israel. Au fost luate măsuri de securitate extreme, transmite presa americană.

Președintele american a fost întâmpinat la aeroportul Ben Gurion de premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Vizita sa vine la o zi după o explozie mortală la un spital din Gaza care a ucis peste 500 de persoane, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății.

Între timp, SUA intenționează să impună noi sancțiuni mai multor lideri Hamas săptămâna aceasta, potrivit unui oficial american, citat de ABC.

10:20

Cum arată acum Spitalul Al-Ahli din Gaza, după ce o rachetă l-a distrus marți seara

Au apărut primele imagini cu spitalul Al-Ahli din Gaza, distrus de o rachetă, marți seara.

10:16

Atacul Hamas de la 7 octombrie constituie un ”genocid”, scriu 100 de experţi

Aproximativ 100 de experţi în drept internaţional au difuzat în presă o declaraţie în care afirmă că atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas de la 7 octombrie în Israel, soldat cu 1.300 de morţi, ar putea constitui „o crimă de genocid”, potrivit dreptului penal internaţional.

”Teroriştii au masacrat 1.300 de persoane, la 7 octombrie, inclusiv femei şi copii, bătrâni şi aduşi tineri care petreceau în aer liber”, comentează semnatarii.

”Aceste acte contituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi în particular a dreptului internaţional penal”, apreciază ei, pentru că ”par să fi fost comise cu internţia de distruge, în întregime sau în parte, un grup naţional – israelienii -, un obiectiv declarat în mod explicit de către Hamas”.

Între semnatarii documentului se află mai multe personalităţi israeliene, inclusiv un fost procuror de stat interimar, Dan Eldad, relatează News.ro.

09:59

Israelul, în fața unei duble PROVOCĂRI: ”Hamas și Hezbollah își coordonează îndeaproape următorii pași, pregătiri pentru un război major”

Ahmed Abdul-Hadi, șeful biroului politic al Hamas din Beirut, spune că există mișcări ”coordonate” ale Hamas și Hezbollah în perspectiva unui ”război major cu Israelul”.

09:47

Palestinienii și israelienii se acuză reciproc după tragedia de la spitalul din Gaza.

Tragedie în Fâșia Gaza. Sute de oameni au murit într-o explozie uriașă, care a avut loc la un spital din enclava de la malul Mării Mediterane. Palestinienii și israelienii se acuză reciproc.

Gruparea teroristă Hamas susține că este vorba despre un „atac barbar” comis de armata israeliană.

Pe de altă parte, Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au afirmat că, pe baza „informaţiilor pe care le au serviciile de spionaj, o rachetă eşuată a Jihadului Islamic Palestinian a cauzat explozia mortală de la spitalul din Gaza”.

(Continuă să citești despre acest subiect AICI…)

09:42

IDF: Alți 2 comandați Hamas au fost uciși

Armata israeliană (IDF) spune că a ucis încă doi comandanți Hamas în Gaza, printre alte zeci de ținte lovite în Fâșie, în ultima zi.

Potrivit IDF, Muhammad Awdallah, șeful grupului de rachete dirijate antitanc din Brigada Orașului Gaza a Hamas și Akram Hijazi, un comandant al forțelor navale Hamas, au fost vizați în urma efortului de strângere de informații ale agenției de securitate Shin Bet și ale Direcției de Informații Militare.

09:04

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite este pregătit să discute, la New York, despre atacul cu rachete asupra unui spital din Gaza în cadrul unei reuniuni de urgenţă care va avea loc miercuri, 18 octombrie.

Federația Rusă și Emiratele Arabe Unite au cerut o reuniune de urgență a acestui organism, au declarat surse diplomatice pentru agenţia DPA.

Brazilia, care conduce în prezent organismul, a confirmat de asemenea că urmează să se voteze un proiect de rezoluţie la reuniune. Textul solicită acces umanitar în Fâşia Gaza şi Israelului să anuleze apelul lansat pentru evacuarea civililor din partea de nord a regiunii de coastă.

De asemenea, proiectul de rezoluţie al Braziliei cere tuturor părţilor implicate în conflict să respecte dreptul internaţional.

08:49

Regele Abdullah al Iordaniei nu-l mai primește pe Joe Biden

Iordania a anulat un summit pe care urma să îl găzduiască miercuri, 18 octombrie, la Amman, cu preşedintele american Joe Biden şi cu liderii egiptean şi palestinian.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă ca temă centrală conflictul israeliano-palestinian, însă Regele Abdullah al II-lea nu a mai vrut să organizeze summit-ul după bombardarea spitalului din Gaza.

Puși în fața unei situații deloc confortabile, americanii au transmis, prin John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de Securitate Internă, că anularea deplasării lui Joe Biden în Iordania a fost o decizie de consens, luată după ce liderul palestinian, Mahmoud Abbas, a anunțat că se întoarce în Gaza, în urma bombardării spitalului.

Autoritatea Palestiniană a decretat trei zile de doliu în Fâșia Gaza.

08:46

Ciolacu: Mai avem în jur de 350 de români în Fâşia Gaza şi vreo 250 au solicitat Celulei de criză repatrierea în România

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, luni seară, că sunt aproximativ 350 de români în Fâșia Gaza, dintre care circa 250 au cerut repatrierea în România, implicându-se și el în acest demers. Aproape 2.200 de români au fost aduși acasă, din Israel, după izbucnirea războiului, a mai anunțat premierul.

07:53

Biden, „revoltat și profund întristat” de explozia de la spitalul din Gaza

Președintele american Joe Biden s-a declarat revoltat de explozia devastatoare de la spitalul din Gaza.

„Sunt revoltat și profund întristat de explozia de la spitalul Al Ahli Arab din Gaza și pierderile de vieți omenești”, a declarat Biden.

„SUA susține fără echivoc protecția vieții civile, în timpul conflictului și deplânge moartea pacienților, a medicilor și a altor oameni nevinovați, uciși sau răniți în această tragedie”.

Iordania a anulat întâlnirile lui Biden cu Regele Abdullah, Abdel-Fattah el-Sissi și președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbad, programate pentru miercuri.

07:29

Protestatarii libanezi au luat cu asalt o clădire ONU din Beirut

Proteste de amploare au loc în capitala libaneză Beirut, cu precădere în Dahiye, o suburbite șiită din sudul orașului, după explozia de la Spitalul Baptist Al-Ahli din Gaza. Mai mulți protestatari au fost filmați în timp ce au incendiat o clădire ONU.

Incidentul survine după ce un grup Hezbollah a cerut „o zi de furie”, miercuri, după exploziile de la spitalul din Gaza.

Explozia soldată cu moartea a sute de oameni este pusă pe seama Israelului de presa arabă. Israelul a declarat însă că explozia a fost provocată de o rachetă islamistă „rătăcită”.

După apelul Hezbollah, sute de demonstranți au intrat în conflict cu forțele de securitate libaneze care păzesc ambasada SUA din suburbia Awkar, aruncând cu pietre și incendiind clădirea, informează AFP.

07:29

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a oferit o actualizare a programului planificat al președintelui Joe Biden la aterizarea la Tel Aviv, miercuri dimineață.

Kirby anunță că președintele Biden va pune „întrebări dificile”. Biden se întâlnește cu premierul israelian Netanyahu într-o „întâlnire bilaterală restrânsă foarte mică”.

Ulterior, se va întâlni cu cabinetul de război israelian. Biden se vede și cu unii dintre primii respondenți israelieni „care se pun cu curaj în pericol ca răspuns la atacurile Hamas”.

Urmează o întâlnire cu familiile care și-au pierdut persoane dragi sau ai căror apropiați sunt ținuți ostatici. Biden „va pune întrebări dificile”, a declarat Kirby.

„Le va adresa ca un prieten, ca un adevărat prieten al Israelului, dar va pune și unele întrebări”, a adăugat el.

„Președintele vrea să vorbească atât cu președintele Mahmoud Abbas, cât și cu președintele Sisi în zborul spre casă”, spune Kirby.

Anularea bruscă, marți seară, a unui important summit cu liderii arabi în Iordania a reprezentat o provocare suplimentară pentru președinte, care spera să revină în SUA după ce a stabilit clar o cale de intrare a ajutorului umanitar în Gaza.

Vizita în Israel implică riscuri uriașe, atât fizice, cât și politice.

Explozia de marți de la un spital din Gaza, despre care oficialii palestinieni spun că s-a soldat cu sute de morți, a dus la o informare de ultim moment a consilierilor de securitate națională ai președintelui și la o convorbire telefonică cu secretarul de stat Antony Blinken, care se află încă în călătorie în Orientul Mijlociu.

Sursa foto: youtube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern