8 ȘTIRI DE LA ORA 8: Ce se va întâmpla cu taxele românilor în 2022. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

8 ȘTIRI DE LA ORA 8: Ce se va întâmpla cu taxele românilor în 2022. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul
Sursa foto: Shutterstock - Caracter ilustrativ
Publicat: 05/01/2022, 08:00
Actualizat: 05/01/2022, 08:08

Românii vor putea să își amâne taxele la ANAF până pe 30 iulie, fie că vorbim de persoane fizice sau de firme, a explicat Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, marți seară.

Întrebat dacă putem vorbi în România în perioada următoare despre scăderea de contribuții la pensie sănătate scăderea taxării pe salarii, ministrul Finanţelor a spus că „în programul de guvernare este asumat ca obiectiv scăderea taxării muncii, dar la finalizarea analizei se va veni cu o propunere și în acest sens”.

Horoscopul zilei de 5 ianuarie 2022. Vărsătorii pot depăși trecutul

Horoscopul zilei de 5 decembrie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Planeta iubirii,Venus, retrogradă în zodia Capricorn, și Neptun, planeta visării, din Pești formează astăzi un sextil. Acest aspect ne stimulează latura creativă și senzitivă și ne face mai iertători și îngăduitori cu cei din jur.

Marcel Ciolacu: Legea care permite plafonarea și compensarea facturilor este ineficientă, neputând fi pusă în aplicare și trebuie găsită altă modalitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că legea propusă de ministrul Energiei, Virgil Popescu, în ceea ce privește plafonarea și compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale este ineficientă, întrucât ea nu poate fi pusă în aplicare.

Ciolacu a precizat că trebuie ca Guvernul să se reunească cât mai repede cu putință pentru a veni cu un alt act normativ care să faciliteze o modalitate mai accesibilă de accesare a acestor beneficii.

Ministerul Sănătății nu a cumpărat încă vaccinurile anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani

Lipsa fondurilor de la buget a întârziat vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani în România, a precizat Ministerul Sănătății. Potrivit Ministerului Sănătății, primele 100.000 de doze vor sosi în țară în cursul acestei luni.

Astfel, conform autorităților, este în curs de semnare contractul de achiziție pentru vaccinul destinat imunizării copiilor din grupa de vârstă 5 -11 ani.

„Afterschool”, „breaking news” și „all-inclusive”, printre noile cuvinte incluse în noul Dicționar al limbii române. A treia ediție a DOOM are 3.000 de modificări

A III-a ediție a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (DOOM), lansat marți, 4 ianuarie, are 3.000 de modificări, majoritatea fiind noile forme morfologice ale unor cuvinte care erau deja în limbă. „Afterchool”, „breaking news” și „all-inclusive” sunt printre noile cuvinte incluse în noul Dicționar al limbii române, potrivit edupedu.ro.

De asemenea, „înșală” poate fi acum scris și „înșeală”, așa cum se aude în pronunție, a explicat pentru Edpedu.ro directoarea Institutului de Lingvistică, Adina Dragomirescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității din București și cercetător științific în lingvistică. Aceasta a anunțat că primele exemplare ale noului DOOM au ieșit chiar astăzi din tipar.

Ioana Mihăilă: Certificatul verde ar fi domolit valul 5 dacă ar fi fost implementat în octombrie

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a afirmat, marţi, că certificatul verde ar fi domolit valul 5 al pandemiei de COVID-19 dacă ar fi fost implementat când a ajuns în Parlament, la finalul lunii octombrie.

„Certificatul verde ar fi domolit valul 5 dacă ar fi fost implementat când a ajuns în Parlament, la finalul lunii octombrie. Atunci PSD nu a votat, şi au existat apoi negocieri între partide (..) s-a ajuns la o formulă şi a fost blocat din nou de premierul Florin Cîţu, din cauza impactului bugetar al testării gratuite”, a spus Ioana Mihăilă, precizând că, atunci când s-a format noua coaliţie de guvernare, blocajul a venit ”probabil de la preşedintele Iohannis”.

EXCLUSIV| Ce au dezvăluit analizele toxicologice în cazul morții Danielei Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv

Medicii legiști au stabilit că Daniela Niță, patroana firmei care instalase artificiile în Clubul Colectiv, nu consumase substanțe care ar fi putut să-i provoace decesul, în luna august 2021.

Surse din Institutul Național de Medicină Legală (INML) au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că examenul toxicologic a relevat că aceasta nu a consumat droguri, alcool sau alte substanțe letale.  În urma rezultatului negativ al examenului toxicologic, dosarul de moarte suspectă a fost clasat.

Anticorpii produși de infecția Covid pot ataca mai târziu organele sănătoase (studiu)

Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea California din San Francisco arată că anticorpii produși de infecția cu Covid-19 ar putea ataca din greșeală mai târziu organele sănătoase.

La câteva luni după ce s-au recuperat în urma infecției cu SARS-CoV-2, persoanele infectate au niveluri ridicate de anticorpi care își pot ataca din greșeală propriile organe și țesuturi, chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Zodiile care dau lovitura vieții. Luna mai vine cu schimbări fabuloase
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă