8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nelu Tătaru, măsuri după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical”

Redactor:
Madalina Prundea
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nelu Tătaru, măsuri după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț / Sursa: Mediafax Foto

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat o serie de măsuri în urma tragediei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul unității sanitare, iar alte șapte persoane sunt rănite, printre care și un medic care a încercat să salveze un pacient și care a fost transferat, duminică dimineața, în Belgia, cu o aeronavă a MApN, după ce a fost transportat de la Iași.

Nelu Tătaru, după incendiul de la SJU Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”

Ancheta în cazul „ATI Piatra Neamț” este abia la început, însă întrebările referitoare la cei responsabili pentru o astfel de tragedie trebuie să își primească, foarte repede, răspunsurile. În acest context, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost întrebat dacă se simte vinovat pentru o astfel de situație.

Medicul rănit la Piatra Neamț, transportat în Belgia cu un avion C-27J Spartan. Cine îl însoțește – VIDEO

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu: „Au trecut 5 ani și povestea se repetă. Focul lovește din nou și moartea își ia tributul”

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul de la Colectiv şi preşedintele Asociaţiei Colectiv, a scris – sâmbătă seară – pe Facebook, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, că istoria se repetă dupa 5 ani și nimic nu s-a schimbat.

Medicul infecționist Adrian Marinescu: „Orice sursă de flacără prezintă un risc foarte mare de explozie la ATI. Instalaţiile de oxigen nu au fost calibrate pentru debite atât de mari”

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, insistă asupra faptului că totul este complicat, în această perioadă, și din punct de vedere tehnic , cu atât mai mult la secțiile de Terapie Intensivă unde sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus. Întreaga aparatură lucrează la o capacitate maximă, nefiind calibrate ”pentru debite atât de mari”.

Ludovic Orban: Sunt șocat de incendiul de la Piatra Neamț. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate

Premierul Ludovic Orban a declarat că este „șocat” de incendiul care a avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț și că le transmite condoleanțe familiilor persoanelor care au decedat.

Marcel Ciolacu: Medicul erou de la Piatra Neamț trebuie să aibă parte de cel mai bun și rapid tratament

Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului și a adăugat că medicul care s-a luptat pentru salvarea pacienților   și care a suferit arsuri foarte grave are nevoie „de cel mai bun și mai rapid tratament”.

Adrian Artene: „Sistemul medical din România e ca un cimitir! Nu ne-a mai rămas decât să numărăm lacrimile celor vii și crucile celor morți!” (OPINIE)

Nimic nu mai poate resuscita sistemul medical din România! Cel puțin nu acum și nici în ”mâinele” de mâine! Și, oricum, soluția nu ar reprezenta-o managerii spitalicești înregimentați pe linie politică, licitațiile orchestrate de grupuri de interese sau mimetismul instituțiilor medicale. E timpul deciziilor anatomice! Al unei biopsii a sistemului! E vremea reformării unui sistem care a fost intubat cu promisiuni de vindecare în ultimii ani și care a murit azi a nu știm câta oară…

SPITALELE GROAZEI! Cum s-a plătit pentru moartea copiilor arși la Giulești: După cinci ani de procese, soluția a fost HALUCINANTĂ!

Pe 16 august 2010, șase bebeluși aveau să piară într-un groaznic incendiu la Maternitatea Giulești din Capitală. Ei bine, după cinci ani de procese, Instanța avea să dea o soluție incredibilă: Managerul maternității avea să primească șase luni de închisoare cu suspendare, iar o asistentă primea doi ani de închisoare cu executare.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide