8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nelu Tătaru, măsuri după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nelu Tătaru, măsuri după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical”
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății / Sursa foto: Mediafax Foto - Titus Iliesi
Publicat: 15/11/2020, 09:02

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat o serie de măsuri în urma tragediei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul unității sanitare, iar alte șapte persoane sunt rănite, printre care și un medic care a încercat să salveze un pacient și care a fost transferat, duminică dimineața, în Belgia, cu o aeronavă a MApN, după ce a fost transportat de la Iași.

Nelu Tătaru, după incendiul de la SJU Piatra Neamț: „Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”

Ancheta în cazul „ATI Piatra Neamț” este abia la început, însă întrebările referitoare la cei responsabili pentru o astfel de tragedie trebuie să își primească, foarte repede, răspunsurile. În acest context, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost întrebat dacă se simte vinovat pentru o astfel de situație.

Medicul rănit la Piatra Neamț, transportat în Belgia cu un avion C-27J Spartan. Cine îl însoțește – VIDEO

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu: „Au trecut 5 ani și povestea se repetă. Focul lovește din nou și moartea își ia tributul”

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul de la Colectiv şi preşedintele Asociaţiei Colectiv, a scris – sâmbătă seară – pe Facebook, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, că istoria se repetă dupa 5 ani și nimic nu s-a schimbat.

Medicul infecționist Adrian Marinescu: „Orice sursă de flacără prezintă un risc foarte mare de explozie la ATI. Instalaţiile de oxigen nu au fost calibrate pentru debite atât de mari”

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, insistă asupra faptului că totul este complicat, în această perioadă, și din punct de vedere tehnic , cu atât mai mult la secțiile de Terapie Intensivă unde sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus. Întreaga aparatură lucrează la o capacitate maximă, nefiind calibrate ”pentru debite atât de mari”.

Ludovic Orban: Sunt șocat de incendiul de la Piatra Neamț. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate

Premierul Ludovic Orban a declarat că este „șocat” de incendiul care a avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț și că le transmite condoleanțe familiilor persoanelor care au decedat.

Marcel Ciolacu: Medicul erou de la Piatra Neamț trebuie să aibă parte de cel mai bun și rapid tratament

Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului și a adăugat că medicul care s-a luptat pentru salvarea pacienților   și care a suferit arsuri foarte grave are nevoie „de cel mai bun și mai rapid tratament”.

Adrian Artene: „Sistemul medical din România e ca un cimitir! Nu ne-a mai rămas decât să numărăm lacrimile celor vii și crucile celor morți!” (OPINIE)

Nimic nu mai poate resuscita sistemul medical din România! Cel puțin nu acum și nici în ”mâinele” de mâine! Și, oricum, soluția nu ar reprezenta-o managerii spitalicești înregimentați pe linie politică, licitațiile orchestrate de grupuri de interese sau mimetismul instituțiilor medicale. E timpul deciziilor anatomice! Al unei biopsii a sistemului! E vremea reformării unui sistem care a fost intubat cu promisiuni de vindecare în ultimii ani și care a murit azi a nu știm câta oară…

SPITALELE GROAZEI! Cum s-a plătit pentru moartea copiilor arși la Giulești: După cinci ani de procese, soluția a fost HALUCINANTĂ!

Pe 16 august 2010, șase bebeluși aveau să piară într-un groaznic incendiu la Maternitatea Giulești din Capitală. Ei bine, după cinci ani de procese, Instanța avea să dea o soluție incredibilă: Managerul maternității avea să primească șase luni de închisoare cu suspendare, iar o asistentă primea doi ani de închisoare cu executare.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului