8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat anunță un posibil val 5 al pandemiei, „dacă nu înțelegem să ne vaccinam”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat anunță un posibil val 5 al pandemiei, „dacă nu înțelegem să ne vaccinam”
Raed Arafat (Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 09/10/2021, 08:00
Actualizat: 09/10/2021, 08:07

Șeful Departamentului penu Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că este posibil să avem și un val cinci al pandemiei de Covid-19, dacă nu înțelegem să ne vaccinăm, întrucât pot apărea noi variante ale virusului SARS-CoV2, mai ales că în România este un teren foarte prielnic cu 70% nevaccinaţi.

Medicul trage un semnal de alarmă persoanelor care încă nu s-au imunizat împotriva Covid-19, că este foarte posibil ca în România să avem un val cinci al pandemiei în timp ce țările care au ajuns la procente mari de vaccinare deja se întorc la viața de dinainte.

Porturile de la Marea Neagră sunt închise, din cauza vremii nefavorabile. Este cod galben de vânt pe litoral

Administrația Națioanlă de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineața, o avertizare cod galben de vânt puternic pe litoral, în județele Constanța și Tulcea. Avertizarea este în vigoare sâmbătă, până la ora 10.00. În acest context, porturile de la Marea Neagră au fost închise.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 9 octombrie 2021. Racii pot avea parte de conflicte în familie

Horoscopul zilei de 9 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi avem parte pe cer de o triplă conjuncție: Soarele, Marte și Mercur retrograd se întâlnesc în zodia Balanță și momentul va fi unul exploziv. S-ar putea să spunem cuvinte pe care să le regretăm sau să exteriorizăm tot ceea ce am strâns până acum în noi.

Spitalul Modular de la Lețcani va trata bolnavii Covid-19. O echipă a MApN va prelua managementul unității spitalicești

Spitalului Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, va începe tratarea pacienţilor cu COVID-19. O echipă a MApN, formata din 25 de medici, asistenţi medicali, va prelua managementul Spitalului Modular de la Leţcani, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție aeronave pentru transportarea pacienților sau echipamentelor în țară sau străinătate.

Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, cel mai mare spital de acest tip din țară, se redeschide sâmbătă, după 8 luni în care nu a fost folosit. Anunțul a fost făcut vineri, 8 octombrie, de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

România primește 250 de concentratoare de oxigen din Polonia si Olanda prin Mecanismul de Protecție Civilă

România va primi 250 de concentratoare de oxigen, pentru a trata pacienții COVID-19 cu simptome severe. Ele provin din Olanda și Polonia și sunt trimise prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi Programul RescEU.

Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor a anunțat că Olanda și Polonia trimit 250 de concentratoare de oxigen, în României, prin Mecanismul de Protecție Civilă.

Trei bolnavi Covid-19 în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş

Trei pacienţi cu coronavirus în stare gravă au fost transportaţi, vineri, cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş, după ce spitalele din Capitală au rămas fără paturi libere.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) informează că o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiune medicale a efectuat, astăzi, o misiune de transport umanitar pentru trei pacienți depistați pozitiv cu COVID-19. În timpul zborului, asistența medicală a fost asigurată de specialiști SMURD.

Vaccinarea anti-COVID în România. Mai mult de 67.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, un record al ultimelor luni

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a anunțat că în ultimele 24 de ore, în România au fost vaccinate anti-COVID 67.252 de persoane. Potrivit CNCAV, de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la 5.730.849 de persoane vaccinate, 5.506.267 dintre acestea cu schema de două doze, iar 322.993 au făcut și a treia doză.

Potrivit datelor transmise vineri seară de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate în total 67.252 de doze, dintre care 30.941 ca primă doză, 4.234 ca rapel și 32.077 ca doză booster.

Procurorii DNA au deschis un dosar penal după incendiul de la Institutul „Matei Balș”, soldat cu 20 de morți. Există indicii că s-au comis fapte de corupție

Procurorii DNA au deschis un dosar penal după de au analizat rezultatele verificărilor făcute de Corpul de Control al Primului Ministru la Institutul Național de Boli Infecțioase prof. dr. „Matei Balș”.

Este vorba despre un dosar care se referă la modul în care a fost semnat un contract cu o firmă care ar fi trebuit să asigure intervenția în caz de urgență, cu toate că nu avea aviz de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

DNA a început urmărirea penală, in rem, în dosarul deschis după sesizarea făcută, în martie, de primul ministru Florin Cîțu. Acesta a trimis Corpul de Control la Institutul „Matei Balș” în urma incendiului din data de 29 februarie, izbucnit într-un salon în care se aflau internați bolnavi de COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului