8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Statele Unite avertizează că momentul în care Rusia poate intra în Ucraina este tot mai aproape: „O invazie ar putea fi lansată rapid”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Statele Unite avertizează că momentul în care Rusia poate intra în Ucraina este tot mai aproape: „O invazie ar putea fi lansată rapid”
Avion F-16 FOTO: Facebook.com/MApN
Publicat: 12/02/2022, 08:00
Actualizat: 12/02/2022, 08:53

Cetățenii americani sunt avertizați să plece urgent din Ucraina, în maximum 48 de ore, deoarece  situația va degenera foarte rapid.

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, a precizat – vineri după-amiază – că SUA nu vor putea garanta că se mai poate face ceva după ce rușii vor începe bombardamentele în Ucraina, a avertizat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan. El a mai afirmat că toate informaţiile arată că Rusia ar putea lansa o invazie în Ucraina în următoarele zile sau în următoarele săptămâni.

„O invazie ar putea fi lansată rapid”, posibil înainte de sfârşitul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a declarat Jake Sullivan, citat de agenţia Associated Press.

Joe Biden, videoconferință cu liderii europeni, inclusiv președintele Iohannis. Aliaţii NATO amenință Rusia cu sancțiuni majore

Preşedintele amercian Joseph Biden a discutat vineri, prin videoconferinţă, cu lideri ai ţărilor europene, printre care cancelarul german, Olaf Scholz, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierii Marii Britanii şi Italiei, Boris Johnson şi Mario Draghi, preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

De asemenea, la conversaţie a participat premierul Canadei, Justin Trudeau, potrivit Mediafax, care citează publicaţia Der Spiegel. În plus, au participat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Aliaţii din cadrul NATO au avertizat, vineri, Rusia că un atac asupra Ucrainei va atrage sancţiuni majore, anunţă Guvernul de la Berlin, după conversaţia pe care preşedintele SUA, Joseph Biden, a avut-o cu lideri ai ţărilor europene.

Opt aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene din SUA au ajuns la Baza 86 Aeriană de la Borcea. Se vor antrena alături de colegii români, timp de aproximativ două săptămâni

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) participă, începând de vineri, timp de aproximativ două săptămâni, la misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române, în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Detașamentul este compus din aproximativ 150 de militari și opt aeronave F-16 Fighting Falcon, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei avertizează Rusia: „Invazia nu va fi o plimbare prin parc, fiecare metru de pământ va fi inundat cu sângele agresorilor”

Generalul Oleksandr Syrskyi – comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei și unul dintre comandanții-șefi ai forțelor pentru operațiuni antiteroriste din timpul bătăliei de la Debaltseve din iarna anului 2015, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia – a lansat un avertisment dur către Moscova, în perspectiva unei eventuale invazii ruse.

El a transmis că forțele armate aflate sub coordonarea sa sunt pregătite și capabilă să lupte împotriva celor aproximativ 130.000 de militari ruși masați la granița Ucrainei.

„Suntem pregătiți și îi avertizăm: Nu va fi o simplă plimbare în parc. Fiecare metru din acel teren va fi inundat cu sângele agresorilor. Am încredere în militarii ucraineni. Am încredere în forțele noastre armate și am încredere în victoria noastră”, a spus generalul Syrskyi.

Directorul OMS: Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an

„Faza acută” a pandemiei de Covid-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată, a precizat – vineri – directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la laboratoarele societăţii de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, acolo unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva Covid-19 din Africa.

Horoscopul zilei de 12 februarie 2022. „Racii” au motive de bucurie

Horoscopul zilei de 12 februarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna traversează semnul Rac și formează un trigon cu Jupiter din zodia Pești, aspect care ne intensifică emoțiile și latura sensibilă și creativă. În plus, ne aduce un plus de optimism și entuziasm, dar și un grad mare de empatie.

Grevă generală la CFR, anunțată pentru 16 februarie. Care sunt nemulțumirile feroviarilor

Angajații din CFR anunță că vor intra în grevă generală în 16 februarie. Acțiunea de protest ar urma să se desfășoare pe toate regionalele de cale ferată din țară, în toate ramurile de activitate.

Anunțul referitor la o grevă generală la CFR a fost făcut pe grupurile de facebook ale feroviari. Acțiunea de protest va avea loc la data de miercuri, 16 februarie, începând de la ora 07:00.

Angajații susțin că sunt nemulțumiți că Executivul nu aplică prevederile statutului personalului feroviar

Donald Trump caută 27 de români pe care să îi angajeze la unul dintre hotelurile sale. Ce salarii le oferă

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, caută angajați, inclusiv din România, pentru a-i angaja la noul său hotel de cinci stele din Irlanda.

Persoanele care vor intra în echipa miliardarului vor primi un salariu de peste 2.000 de euro lunar, iar cazarea şi mâncarea sunt incluse.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului