Actorul Will Smith nu mai are voie să participe la premiile Oscar timp de 10 ani

Actorul Will Smith nu mai are voie să participe la premiile Oscar timp de 10 ani
Will Smith / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/04/2022, 10:25

Will Smith nu va avea voie să participe la Premiile Academiei în următorii 10 ani, ca urmare a lovirii peste față a comediantului Chris Rock pe scenă în timpul ceremoniei Oscar de anul acesta, a anunțat Academia de Arte și Științe Cinematografice.

„Consiliul de administrație a decis că, pentru o perioadă de 10 ani, începând cu 8 aprilie 2022, domnului Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, în persoană sau virtual, fără a se limita la premiile Academiei”, a declarat președintele Academiei, citat de CNN.

Decizia a fost luată în timpul unei reuniuni a Consiliului care a avut loc în Los Angeles. Întâlnirea, programată inițial pentru 18 aprilie, a fost organizată mai devreme după ce Smith și-a anunțat plecarea din Academie săptămâna trecută.

„Accept și respect decizia Academiei”, a declarat actorul, pentru CNN.

Decizia a venit în urma „multiplelor dezbateri” cu privire la consecințele palmei pe care a dat-o pe scenă, a declarat un membru al consiliului pentru CNN.

În scrisoarea Academiei se preciza: „Cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar a fost menită să fie o sărbătoare a numeroaselor persoane din comunitatea noastră care au făcut o muncă incredibilă în ultimul an; totuși, acele momente au fost umbrite de comportamentul inacceptabil și dăunător pe care l-a avut Will Smith pe scenă”.

Totuși, Smith va putea fi nominalizat în ciuda faptului că i se interzice să participe la Oscar, deoarece „normele de conduită” aflate în joc în acțiunea de astăzi „nu se aplică eligibilității pentru premii”, a declarat pentru CNN o sursă apropiată Academiei.

Citește și: Netflix și Sony suspendă producția a două filme cu Will Smith, în urma incidentului de la Oscar 2022

Will Smith i-a cerut scuze lui Chris Rock

Will Smith i-a cerut scuze în mod public lui Chris Rock pentru că l-a lovit peste față, la gala premiilor Oscar. „Comportamentul meu a fost inacceptabil și nu are scuze”, a spus actorul de la Hollywood.

„Violența în toate formele ei este otrăvitoare și distructivă. Comportamentul meu la Premiile Academiei de aseară a fost inacceptabil și nu are scuze. Glumele pe seama mea fac parte din slujbă, dar o glumă despre starea de sănătate a lui Jada a fost prea mult pentru mine și am reacționat emoțional.

Aș dori să-ți cer scuze în mod public, Chris. Am fost dezechilibrat și m-am înșelat. Sunt stânjenit și acțiunile mele nu au arătat bărbatul care vreau să fiu. Nu există loc pentru violență într-o lume a iubirii și bunătății”, a spus el.

Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, după ce acesta din urmă a făcut o glumă despre soția lui Smith. Momentul a stârnit indignare.

Totul a pornit de la o glumă pe care Chris Rock a făcut-o la adresa soției lui Will Smith. Rock se afla pe scenă pentru a prezenta câștigătorul pentru cel mai bun documentar, la Gala Oscar.

„Jada Pinkett-Smith, abia aștept să văd G.I. Jane II”, a glumit Chris Rock, făcând referire la faptul că soția lui Will Smith este tunsă la zero.

În acel moment, Will Smith, care se afla în primul rând, în fața scenei, s-a ridicat de pe scaun, s-a dus la Chris Rock și l-a pălmuit peste față.

Vezi AICI momentul în care Will Smith l-a lovit peste față pe Chris Rock.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult