Aflată în exil, Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus, a fost CONDAMNATĂ la 15 ani de închisoare: ”Înaltă trădare și conspirație pentru preluarea puterii”

Aflată în exil, Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus, a fost CONDAMNATĂ la 15 ani de închisoare: ”Înaltă trădare și conspirație pentru preluarea puterii”
Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus | Sursa foto - Twitter
Publicat: 06/03/2023, 16:17
Actualizat: 06/03/2023, 16:59

Aflată în exil, în Lituania, Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus, a fost condamnată la 15 ani de închisoare de un tribunal din Belarus.

După protestele declanșate de alegerile prezidențiale contestate care au avut loc în data de 9 august 2020 – Alexandr Lukașenko fiind reales președintele Belarusului, funcție pe care o ocupă din anul 1994 -, Svetlana Tikhanovskaya a fugit din țară și s-a refugiat în Lituania.

Peste 33.000 de protestatari au fost arestați, la momentul respectiv, mulți dintre aceștia fiind arestați și condamnați, iar unii dintre aceștia așteaptă, încă, sentințele.

Svetlana Tikhanovskaya – susținătorii săi afirmă și astăzi că ar fi câștigat alegerile dacă numărătoarea voturilor ar fi fost corectă – a devenit principalul lider al opoziției democratice din Belarus.

”Acesta este modul în care regimul mi-a «răsplătit» munca pentru schimbările democratice”

Ironică, Svetlana Tikhanovskaya a precizat pe Twitter că această sentință reprezintă o ”răsplată” pe care i-au acordată autoritățile din Belarus pentru că a încercat să implementeze măsuri democratice în țara condusă de Lukașenko.

15 ani de închisoare. Acesta este modul în care regimul mi-a «răsplătit» munca pentru schimbările democratice din Belarus.

Dar astăzi nu mă gândesc la propria mea propoziție. Mă gândesc la mii de nevinovați, reținuți și condamnați la închisoare. Nu mă voi opri până când fiecare dintre ei va fi eliberat”, a scris Svetlana Tikhanovskaya pe Twitter.

Alături de Svetlana Tikhanovskaya a fost condamnat și Pavel Latushko, un fost diplomat din Belarus și ministru al Culturii.  Acesta a primit o sentință de 18 ani de închisoare.


Citește și:

Iernile tot mai blânde și EFECTELE pe termen lung

ANALIZĂ | Profesorul Vlada Stanković și ”DILEMA RUSĂ” a lui Erdogan: ”Prins în îmbrățișarea sufocantă a lui Putin, instrument util în încercarea Rusiei de a submina NATO”

Bucharest Real Estate Club: ”Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4, un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial”

EXCLUSIV | De ce a ”refuzat” Clotilde Armand 3 milioane € din PNRR destinate stațiilor STB inteligente: ”La acest proiect nu am participat” / ”În clădirea de pe Banu Manta se face orice, mai puțin administrație”

Patriarhia Română REACȚIONEAZĂ după ce Dorin Cioabă a anunțat că vrea să dea BOR în judecată. Vasile Bănescu: ”Ne aflăm în fața unui șir nesfârșit de dileme coborâtoare pe firele milenare ale istoriei”

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este învingătoarea noastră...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O casieră din Suceava a fost condamnată la închisoare pentru că nu a scanat produsele...
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
ANIMAŢIE. Monica, moartă la 16 ani în accident, după ce prietena ei a vrut să...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe...
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Titanicul NU S-AR FI scufundat ÎN VECI dacă ACEST OM ar fi fost crezut pe...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informaţie pentru românii care nu stau la ADRESA DIN BULETIN! E OBLIGATORIU în termen de...
Tavi Clonda, după ce s-a scris că Gabriela Cristea a venit beată la emisiune: „Ce...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Evenimente de ziua copilului. Ce activități pentru copii se pot face de 1 iunie 2023