Alexandru Lancuzov, jurnalist: „Trebuie să ne pregătim pentru ce înseamnă un nou șantier de metrou în Capitală” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 28/02/2023, 09:00

Alexandru Lancuzov, jurnalist specializat în domeniile transporturi și infrastructură, a precizat, luni seară, că Bucureștiul trebuie să se pregătească de un nou șantier pentru metrou, reamintind faptul că în lunile mai – iunie vor începe lucrările la Magistrala 6, către Aeroportul Otopeni. Alex Lancuzov a fost invitat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Avem un proiect în premieră, al primarului Băluță de la Sectorul 4, stația Tudor Arghezi, care este gata. Este în premieră de ce? Pentru că un primar de sector, sau o primărie de sector, face lucrarea Metrorexului. Ce trebuia să facă Metrorexul, și nu a făcut – care este administratorul rețelei de metrou – iată că face primarul de la Sectorul 4, cu bani europeni (…) Stația va fi gata în mai sau în iunie, va fi operațională. Primăria a construit, dar testele, probele, instalațiile, automatizările, sunt în responsabilitatea celor de la Metrorex, de la Ministerul Transporturilor”, a precizat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Jurnalistul specializat în domeniul transporturi a reamintit faptul că în lunile mai, iunie, vor începe lucrările la Magistrala 6, care va ajunge la Aeroportul Otopeni.

„Dar foarte important, pentru zona de nord a Capitalei vom deschide (în mai – iunie – n.r.) șantierul pentru Magistrala 6. Primele șase stații ale magistralei care va merge la Aeroportul Otopeni, deci trebuie să ne pregătim pentru ce înseamnă un nou șantier de metrou în București”, a precizat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Ce bună și ce utilă ar fi fost o linie de tramvai pe Pasajul de la Doamna Ghica”

Alexandru Lancuzov a mai precizat că pe Pasajul de la Doamna Ghica, care se va deschide anul acesta, ar fi fost foarte utilă o linie de tramvai care să facă legătura între Berceni și platforma de business de la Pipera.

Poate una dintre explicațiile pentru întârzierea nepermisă de doi ani și jumătate față de primul termen este structura pe tubulatură a pasajului (…) poate și pentru a susține o viitoare linie de tramvai. Dar ce bună, ce utilă ar fi fost o linie de tramvai pe pasaj, o linie care să lege zona dormitor Berceni de zona de business Pipera”, a mai precizat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase