Alexandru Petrescu, despre Clotilde Armand și conducerea ”eșuată” a Sectorului 1: ”Nu contenește să mă surprindă și să mă indigneze deopotrivă”

Alexandru Petrescu, despre Clotilde Armand și conducerea ”eșuată” a Sectorului 1: ”Nu contenește să mă surprindă și să mă indigneze deopotrivă”

Fost ministru al Economiei și actual vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD) Sector 1, Alexandru Petrescu se declară nu numai surprins, ci și indignat de o atitudine delăsătoare care are ca rezultat o degradare urbană accentuată.

Alexandru Petrescu trage, astfel, încă un semnal de alarmă, și notează că s-a întrebat de multe ori de ce continuă să scrie despre administrația Sectorului 1 și despre primarul Clotilde Armand.

Totul a pornit, de data aceasta, de la un mesh agățat chiar pe clădirea Grand Hotel Bucharest din centrul Capitalei, cu toate că, mai scrie fostul ministru al Economiei, ”clădirea fostului hotel Intercontinental se află într-o zona de publicitate restrânsă fiind reglementată de PUZcp nr. 04b Brătianu, care interzice, din cunoștințele mele, amplasarea de panouri publicitar”.

«Pourquoi est-ce que j’écris? Je suis encore à me le demander». Citându-l pe Eugen Ionescu din «Antidoturi», mă întreb și eu adesea de ce încă mai scriu despre conducerea eșuată a administrației Sectorului 1.

Scriu pentru că această administrație nu contenește să mă surprindă și să mă indigneze deopotrivă prin inacțiunea sau acceptarea unor lucruri care altădată erau de bun simț civic să nu le faci și care acum au devenit practică anodină de degradare urbană încurajată de edilii Bucureștiului.

Scriu sperând că trag un semn de alarmă puternic și că toate aceste elemente vor fi sancționate în primul rând de cetățenii acestui sector și ai întregii Capitale, dar și de consilierii locali care au pârghii de preîntâmpinare a acestei schimonosiri a orașului.

Zilele trecute, pe clădirea unuia dintre cele mai emblematice hoteluri din București, un «impozant» mesh își face apariția, fără ca niciunul din edilii Sectorului 1 sau ai Capitalei să reacționeze”, a notat Alexandru Petrescu în mediul online.

”Clotilde, ai legătura!”

Este nevoie de publicitate, consideră Alexandru Petrescu, însă aceasta nu poate fi amplasată oriunde și, mai ales, nu pentru a ”distruge identitatea arhitecturală a clădirilor”.

Lăsând la o parte considerentele de ordin legal – clădirea fostului hotel Intercontinental se află într-o zona de publicitate restrânsă fiind reglementată de PUZcp nr. 04b Brătianu, care interzice, din cunoștințele mele, amplasarea de panouri publicitare -, acest mesh montat pe clădirea referențială a Bucureștiului agresează vizual prin violență cromatică, anulează raporturile și ritmurile formale ce conduc vizual către linii de perspectiva care revelau geometria și logica funcțională a orașului.

Nu contest importanța publicității ca nevoie și profitabilitate, dar nu oriunde și cu orice preț! Nu prin amplasări care distrug identitatea arhitecturală a clădirilor și redefinesc peisajul urban al sectorului în funcție de seturi de valori consumeriste. Clotilde, ai legătura!”, încheie Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD Sector 1.


Citește și:

Furtunile cu grindină din Europa și schimbările climatice – coincidență sau cauzalitate?

Vadim Ostanin, fost colaborator al lui Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”extremism”. Memorial: ”Este prizonier politic”

Cine este principalul suspect în dosarul asasinării activistului Oleg Horjan: ”S-au cunoscut în închisoare și au păstrat legătura”

EXCLUSIV | Au plătit pentru îngrijire, au primit tortură și înfometare. Anchetă pentru înșelarea familiilor bătrânilor din ”azilele groazei”

Asasinarea activistului Oleg Horjan, în atenția Comisiei Unificate de Control. Delegația Republicii Moldova condamnă ”acțiunea criminală”

EXCLUSIV| Un al doilea Parchet știa de patru luni de azilele groazei. Cum s-a plimbat de la Corpul de control la procurori prima plângere către Ciucă

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...