Motivul pueril pentru care disidentul Alexei Navalnîi a fost plasat, din nou, într-o ”celulă de pedeapsă”: ”Nici nu înțeleg cum membrii comisiei au reușit să nu izbucnească în râs”

Motivul pueril pentru care disidentul Alexei Navalnîi a fost plasat, din nou, într-o ”celulă de pedeapsă”: ”Nici nu înțeleg cum membrii comisiei au reușit să nu izbucnească în râs”
Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images
Publicat: 14/12/2022, 14:55
Actualizat: 14/12/2022, 15:00

Disidentul rus Alexei Navalnîi – criticul vehement al lui Vladimir Putin – este deținut în colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo și, la diferite intervale de timp, prin intermediul postărilor de pe Twitter sau Instagram, publicate de avocați și de soția sa, povestește întâmplările prin care trece în închisoare.

Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare într-un dosar de fraudă despre care a spus – în repetate rânduri – că a fost ”fabricat”de Kremlin, iar după ce a fost transferat, cu șase luni în urmă, în colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo, a reușit ”performanța” de a sta 3 luni ”la izolare” din cauza comportamentului care nu este pe placul conducerii închisorii.

La începutul săptămânii trecute, Navalnîi reușise să încheie încă 12 zile de carceră, numai că a doua zi a apărut, din nou, în fața comisiei de disciplină a penitenciarului, fiind trimis la ”izolare” pentru încă 12 zile. Motivul este unul pueril. Disidentul rus a folosit, în discuția cu un alt coleg de celulă, expresia ”la dracu`”.

Relaxarea mea în afara celulei de pedeapsă nu a durat mult – exact o zi. A început luni și s-a încheiat marți. De data aceasta, 12 zile de izolare pentru că, într-o conversație cu un coleg de celulă, am folosit expresia «la dracu`»” (îmi pare rău).

Aceasta este a noua perioadă de izolare în șase luni. Astăzi, apropo, a trecut exact jumătate de an de când sunt în această colonie penitenciară și se dovedește că am petrecut exact jumătate din timp în celula de pedeapsă. Acest «bilet» către izolare este, cu siguranță, cel mai cinic” a transmis Alexei Navalnîi pe pagina sa de Instagram.

”Nu ți-e rușine, condamnat Navalnîi, să folosești un cuvânt atât de grosolan?

Alexei Navalnîi povestește și cum a decurs o parte a ședinței în care comportamentul său ”antisocial” a fost analizat de comisia de disciplină a penitenciarului.

Într-un final, chiar un coleg ”de izolare” a fost surprins de un astfel de verdict, iar postarea disidentului se încheie pe un ton ironic, în pofida faptului că, din momentul în care a devenit deținut al coloniei penitenciare, șicanele s-au ținut lanț.

Imaginați-vă: comisia este compusă din 10 polițiști. (…) Și iată-i, chinuindu-se să-și rețină râsul, chicotind literalmente, demontându-mi »comportamentul antisocial».

Nu ți-e rușine, condamnat Navalnîi, să folosești un cuvânt atât de grosolan?
– Și nu este prima dată, are sistematic un astfel de comportament.
– Ei bine, care vor fi părerile, dragi membri ai comisiei?
– Ținând cont de gravitatea abaterii, propun să-l plasăm într-o celulă de pedeapsă.
– Condamnat Navalnîi, veți fi plasat într-o celulă de pedeapsă pentru o perioadă de 12 zile.

Nici nu înțeleg cum membrii comisiei au reușit să nu izbucnească în râs. Mă întorc în celulă, unde fostul meu coleg de celulă mă privește cu ochi sălbatici: «De ce ești din nou aici? Tocmai ai ieșit». Da, zic, mi-au dat 12 zile pentru că am spus «la dracu`» într-o conversație cu tine.

Tipul se uită la mine câteva secunde, neînțelegând dacă glumesc sau nu, iar când vede că nu glumesc, spune indignat: «La dracu`, asta nu se poate»”, încheie Alexei Navalnîi.

Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul pentru tentativa de asasinat

Disidentul Alexei Navalnîi a fost internat într-un spital din Germania după ce i s-a făcut rău – în luna august a anului 2020 – la bordul unui avion cu care se deplasa de la Tomsk către Moscova. Inițial, Navalnîi ajunsese într-un spital din Rusia, dar a fost transferat ulterior în Germania pentru a primi îngrijiri. De-a lungul timpului, disidentul rus a declarat că otrăvirea sa ar fi fost comandată chiar de către președintele Rusiei, Vladimir Putin.

În urma cercetărilor, autoritățile germane au stabilit că există ”dovezi fără echivoc” ale prezenței unui agent chimic din grupul Noviciok în organismul disidentului rus. Ulterior, alte două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat rezultatele.

Aleksei Navalnîi îl acuză, în continuare, pe Vladimir Putin că ar fi ordonat atacul împotriva sa, iar acuzații sale sunt negate vehement de către autoritățile de la Moscova.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului