Amendă de 600.000 de lei pentru benzinăriile Lukoil. ANPC a făcut anunțul: 12 puncte de lucru au fost închise temporar

Amendă de 600.000 de lei pentru benzinăriile Lukoil. ANPC a făcut anunțul: 12 puncte de lucru au fost închise temporar
Publicat: 02/03/2022, 09:18
Actualizat: 02/03/2022, 10:19

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat 55 de benzinării Lukoil și au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei.

Totodată, 12 dintre acestea au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor, transmite ANPC.

Acțiunile la benzinăriile Lukoil din țară au continuat și în prima zi din martie, fiind verificate 55 de stații de carburant și magazinele aferente lor.

ANPC a descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frigorifice neigienizate şi murdare, pline de praf, cu mizerie şi insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.

Totodată, ANPC a constatat comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, lipsa preţurilor unor produse alimentare, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru distribuitoarele de carburant.

Nu în ultimul rând, comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit și practici înșelătoare de comerț.Astfel, erau neconcordanţe între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.

„Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi varianta fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici. Dar cel mai mult ne interesează consumatorii – cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România. Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi. Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urma controlului ANPC, benzinăriile Lukoil au primit 56 de amenzi, în valoare de 600.000 lei și au fost închise temporar 12 puncte de lucru.


Citește și

Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

LIVE UPDATE | Ucraina, a șaptea zi de la invazie: Rusia a intensificat loviturile aeriene și de artilerie în orașele mari. Noi bombardamente lângă Aeroportul Internațional Kiev/ Armata ucraineană distruge un convoi militar rusesc de 800 de vehicule/ Joe Biden către americani: Putin s-a înşelat!

Joe Biden: „Acordăm peste un miliard de dolari în asistență directă Ucrainei” / Contextul declarației președintelui SUA

Marius Tucă Show – ediție specială ”Războiul din Ucraina” pe Gândul

CTP: „România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă!”

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult