Anonymous face public un ordin secret emis de Ministerul Apărării din Rusia. Planurile vizează pregătirea unui fake news. Șoigu a dispărut din documentele oficiale

Anonymous face public un ordin secret emis de Ministerul Apărării din Rusia. Planurile vizează pregătirea unui fake news. Șoigu a dispărut din documentele oficiale
Anonymous / Sursă FOTO: Captură
Publicat: 29/03/2022, 14:48

Grupul de hackeri Anonymous a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării și a publicat un ordin secret ce vizează Ucraina, semnat de ministrul adjunct al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov.

Potrivit documentului, se pare că Rusia pregătește o serie de videoclipuri și imagini false, pentru a discredita armata ucraineană în legătură cu creșterea cazurilor de dezertare a militarilor ruși. Mai exact, videoclipurile ar trebui să conțină fragmente ale soldaților Forțelor Armate ucrainene care își bat joc de „prizonierii de război ruși”.

  1. Să fie realizate o serie de clipuri video cu demonstrații de comportament inuman al militarilor ucraineni și al naționaliștilor de pe teritoriul Ucrainei față de ostaticii care s-au predat voluntar.
  2. Să fie realizate mai multe filmulețe grafice care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu rușii luați ostatici. De asemenea, să fie negat că Federația Rusă folosește militari aflați în termen.
  3. Să se elaboreze atașamente informaționale care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenția de la Geneva privind comportamentul cu ostaticii”, se arată în ordinul semnat de generalul Bulgakov.

Serghei Şoigu nu mai semnează ordinele de ministru

Rețeaua de hackeri a atras atenția și asupra faptului că ordinul a fost semnat de ministrul interimar al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov, și nu de către Serghei Șoigu, care a dispărut la jumătatea lunii martie, apărând doar o singură dată în public.

Anonymous, care se află într-un război cibernetic împotriva țării lui Putin odată cu lansarea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, și-a intensificat eforturile de a destabiliza guvernul rus și de a sensibiliza publicul cu privire la propaganda Kremlinului.

Anterior, grupul de hackeri Anonymous a anunțat că a furat și a diseminat pe internet 820 de gigaocteți de date confidențiale de la autoritatea rusă de reglementare a telecomunicațiilor (Roskomnadzor).

Rusia invadeaza Ucraina, ziua 34

Sunt 34 de zile de când armata ucraineană ține piept trupele ruse.

Delegațiile din Rusia și Ucraina participă, la Istanbul, la primele discuții față în față, după mai bine de două săptămâni. La masa negocierilor se află și oligarhul rus Roman Abramovici.

Ucraina spune că prioritatea sa principală este negocierea încetării focului. Dar speranțele de progres sunt slabe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca puterile mondiale să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, inclusiv un embargo petrolier.

Între timp, președintele american Joe Biden spune că prin remarca sa conform căreia Putin nu ar trebui să rămână la putere și-a exprimat „indignarea morală”, nu politica oficială a SUA.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului