Avocata studentului marocan arestat pentru dublul asasinat, despre starea clientului său: „Nu a fost implicat în nimic, a fost transferat ieri, i s-au acordat toate drepturile” Ce spun reprezentanții Penitenciarului Iași

Avocata studentului marocan arestat pentru dublul asasinat, despre starea clientului său: „Nu a fost implicat în nimic, a fost transferat ieri, i s-au acordat toate drepturile Ce spun reprezentanții Penitenciarului Iași
Ahmed Sami El Bourkadi
Publicat: 11/05/2022, 18:13
Actualizat: 11/05/2022, 19:48

UPDATE Reprezentanții Penitenciarului Iași au explicat că este vorba despre un deținut care a dat foc la o saltea într-o secție alăturată celei în care se află Ahmed Sami El Bourkadi. Nu au fost înregistrate victime și niciunul dintre deținuți nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Din primele cercetări un deținut a încercat să dea foc la o saltea, s-au alertat gardienii, s-a intervenit de urgență, nu au fost victime și nici deținuți transportați la spital”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Iași.

Avocata studentului marocan susține că acesta nu a fost implicat în conflict. „El este pe secția 9, camera 4. Niște deținuți condamnați definitiv de pe secția 7 au fost nemulțumiți că nu au primit televizor în camera și a fost un conflict pe secția respectivă, dezamorsat în timp scurt. Clientul meu nu a fost implicat în nimic, a fost transferat ieri, i s-au acordat toate drepturile, s-a programat vizita cu familia, i s-a activat cartela să cumpere lucruri din magazin. Până acum a fost în arestul IPJ, odată cu trimiterea în judecată a fost mutat în Penitenciar fiindcă instanța a aprobat măsura preventivă”, a declarat Raluca Andrei, avocata marocanului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ahmed Sami El Bourkadi, studentul marocan aflat în Penitenciarul Iași după ce, la începutul lunii decembrie a anului trecut și-ar fi ucis un prieten, tot marocan, dar și pe iubita româncă a acestuia, și-ar fi dat foc, miercuri, în Penitenciarul Iași, potrivit unor surse din Penitenciar.

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, la data de 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri.

Polițiștii ieșeni au descoperit, în cele din urmă, că ucigașul este Ahmed Sami El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, un coleg al tânărului ucis.

Anchetă la Penitenciarul Iași

După comiterea dublului asasinat, criminalul a fugit din țară și a fost capturat de autoritățile italiene la Roma. Marocanul a fost predat autorităților române înainte de Crăciun și încarcerat mai întâi în arestul IPJ Iași, iar mai apoi la Penitenciarul Iași, unde a fost cazat pe Secția 7, de maximă siguranță.

Chiar și la maximă siguranță, El Bourkadi a reușit să-și dea foc. Autoritățile au intervenit cât au putut de repede, însă, potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținutul ar fi suferit arsuri grave.

Celula în care a avut loc incidentul a fost sigilată, pentru ca polițiștii să poată face cerceatea la fața locului, iar la nivelul Penitenciarului Iași a ar fi declanșată o anchetă pentru a se stabili cum a fost posibil ca un deținut încarcerat în condiții de maximă siguranță să se poată autoincendia.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase