Întorsătură în cazul dublei crime din Iași. Studentul marocan ar fi fost intoxicat cu gaz ilariant. Avea sau nu discernământ? Răspunsul procurorilor

Întorsătură în cazul dublei crime din Iași. Studentul marocan ar fi fost intoxicat cu gaz ilariant. Avea sau nu discernământ? Răspunsul procurorilor
Publicat: 13/04/2022, 11:37
Actualizat: 13/04/2022, 11:38

Ahmed Sami El Bourkadi, suspect în cazul dublei crime din Iași, ar fi avut discernământ în momentul în care i-ar fi omorât cei doi tineri, arată reprezentanții comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul Institutului de Medicină Legală.

Sstudentul canadian de origine marocană a fost audiat timp de mai multe zile și a răspuns la peste 100 de întrebări. Experții i-au prezentat mai multe planșe pentru a-și da seama dacă el a avut sau nu discenărmânt în momentul comiterii ororilor, notează reporterii publicației ieșene BZI.

Pentru prima oară de la deschiderea anchetei, oamenii legii spun că, înainte de producerea dublului asasinat, Ahmed Sami El Bourkadi şi una dintre victime, Youssef Jniyah, ar fi fumat narghilea, inhalând un gaz din capsule de protoxid de azot.

„Într-adevăr, se face vorbire despre consumul de protoxid de azot, adică de gaz ilariant. Au spus-o şi unii martori că, în acea vilă, se consuma, au şi fost descoperite două capsule de gaz ilariant după găsirea cadavrelor. Anchetatorii tind să simplifice totul, susţinând că o intoxicare cu gaz ilariant ar avea efecte puternice, dar de scurtă durată. Potrivit martorilor, dacă o persoană inhalează acel gaz, ce este folosit la inhalo-sedare în stomatologie, poate avea efecte foarte puternice, care pot să dureze şi o oră. Tot conform martorilor, în tot acest timp, persoana care a consumat gazul este aproape într-o stare de comă. Acelaşi lucru este consemnat şi într-un raport al Agenţiei Naţionale Antidrog, depus la dosar”, a spus avocata tânărului Raluca Andrei.

Astăzi, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi vor stabili dacă prelungesc măsura arestului preventiv în cazul studentului canadian de origine marocană.

ADN-ul studentului Ahmed Sami, descoperit pe o lenjerie intimă a tinerei ucise

La finalul lunii februarie, surse judiciare au confirmat pentru Gândul că ADN-ul lui Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect al dublei crime din vila situată în cartierul Moara de Vânt, a fost găsit pe una dintre piesele din lenjerie intimă ce îi aparțin tinerei ucise. Sutienul respectiv a fost descoperit într-un dulap aflat într-o cameră de la etajul vilei.

Potrivit surselor mai sus citate, audierile vor continua în această săptămână. Oamenii legii vor să lămurească și misterul urmelor de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați mortal cei doi tineri.

Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă în instanță pe studentul Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit BZI.

Vineri, judecătorii ieșeni au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi împotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv în cazul său.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?