BCR rupe colaborarea cu George Buhnici: „Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă”

BCR rupe colaborarea cu George Buhnici: „Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă”
SURSĂ FOTO: CAPTURĂ YOUTUBE.COM
Publicat: 20/07/2022, 14:26

BCR anunță că renunță la colaborarea cu vloggerul George Buhnici, după afirmațiile acestuia despre femeile „cu vergeturi”, care nu ar avea ce să caute la mare, în opinia sa. Fostul prezentator tv este și sub vizorul CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării).

În timpul unui interviu TV la Neversea, George Buhnici le-a transmis fetelor „mergeți la sală”, adăugând „veniim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”. De asemenea, Buhnici a spus că se consideră norocos deoarece soția sa arată ca „o minoră”.

După ce inițial anunțase că va păstra parteneriatul cu George Buhnici, BCR a revenit spunând că va rupe parteneriatul cu Buhnici, după ce vloggerul nu a vrut să se angajeze într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului.

Redăm mai jos comunicatul intergral transmis de BCR:

„Situaţia din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noştri, George Buhnici, ne-a pus în poziţia de a reacţiona la acest derapaj. Am respins şi vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism şi discriminare în limbajul public.

Totuşi, am crezut şi credem în a doua şansă, nu în execuţii sumare, în piaţa publică.

Continuăm să credem că orice greşeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greşit.

Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.

Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă, implicită sau explicită”, transmite BCR.

BCR, ținta unei postări fake, în urma scandalului Buhnici

Inevitabil, în urma scandalului legat de afirmațiile lui George Buhnici au apărut numeroase „meme”-uri și fake news-uri. Una din „victime” a fost chiar BCR, numele băncii fiind asociat cu o postare falsă, inspirată de scandalul Buhnici.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase