Lovitură pentru George Buhnici, după scandalul „femei cu vergeturi pe plajă”! Ce amendă riscă vloggerul

Lovitură pentru George Buhnici, după scandalul „femei cu vergeturi pe plajă”! Ce amendă riscă vloggerul
Sursa foto: Facebook
Publicat: 20/07/2022, 13:28

Așa cum era de așteptat, CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) s-a sesizat în cazul Buhnici și a decis să ia măsuri urgente. Vloggerul George Buhnici a generat un scandal-monstru, după ce a criticat dur „femeile cu vergeturi” de pe plajă și a lăudat-o pe Lorena, soția sa, deoarece are un corp de „minoră”.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic.

O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a transmis pentru G4Media Csaba Asztalos, președintele CNCD.

„În principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă.

Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate.

Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”, a mai spus acesta.

Dacă se constată o faptă de discriminare, vloggerul George Buhnici riscă o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei, din partea CNCD.

Scandal-monstru la Neversea: Femeile cu celulită, ținta lui George Buhnici

George Buhnici a stârnit un „cutremur” pe rețelele sociale, după ce a făcut declarații uluitoare la festivalul Neversea.

Opiniile sale categorice despre aspectul fizic al femeilor, care se afișează în costum de baie „cu celulită și vergeturi” au stârnit un val de critici.

„Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici”, a spus Buhnici.

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.

Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a continuat fostul prezentator tv.

Și acesta nu a fost singurul derapaj semnalat de opinia publică. Buhnici a afirmat că „șansa vieții mele e o soție care arată ca o minoră”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase