FOTO | Cât costă benzina și motorina joi dimineață. Zvonurile care au alimentat isteria de la pompe nu se adeveresc

FOTO | Cât costă benzina și motorina joi dimineață. Zvonurile care au alimentat isteria de la pompe nu se adeveresc
Sursa: Alexandra Pandrea/ GÂNDUL
Publicat: 10/03/2022, 08:27
Actualizat: 10/03/2022, 11:05

Zvonurile conform cărora carburanții vor costa, de joi, peste 10 lei pe litru, și care au alimentat isteria de la pompe nu se adeveresc, pentru că benzinăriile din București vând astăzi motorină și benzină cu prețuri între 7,5 și 8,5 lei. Prețurile au crescut cu 20-30 de bani, nu cu mai mulți lei, așa cum circulau informațiile pe site-urile de socializare.

Doar câteva benzinăriile au prețuri de peste 9 lei, pentru un litri de motorină, dar în nicio stație nu există carburanți care să coste 10 lei/litru, așa cum au indicat zvonurile care au circulat, miercuri, pe rețelele de socializare. Din acest motiv, mulți șoferi s-au înghesuit să alimenteze până la miezul nopții și în multe orașe din țară s-au format cozi chiar și de mai mulți kilometri.

Cele mai mici prețuri la benzină se găsesc la benzinăriile Lukoil, care vând benzină cu circa 7,5 lei pe litru, în creștere cu doar câțiva bani față de zilele trecute când, datorită unui preț în creștere la petrol, benzina a depășit pragul de 7 lei litru, scrie Economedia.ro.

Benzinăriile Petrom vând benzină ușor sub 8 lei litrul, în timp unele benzinării OMV deja au trecut acest prag și vând chiar cu 8,2 lei.

Cea mai scumpă benzină este în prezent la Mol, care încă de miercuri seară a dus litrul de benzină la 8,5 lei, pe seama unor probleme la o rafinărie din Ungaria și a restricționării cantității vândute în această țară, după ce Guvernul Orban a impus o plafonare a prețurilor, conform sursei citate.

În ceea ce privește motorina standard, tot Lukoil vinde cel mai ieftin, cu circa 7,7 lei litrul. Majoritatea benzinăriilor Petrom stau sub pragul de 8 lei cu un preț de 7,99 lei. OMV Petrom vinde cu circa 8,2-8,3 lei litrul de motorină, în timp ce Mol a depășit pragul de 9 lei.

Prețurile la carburanți pot fi consultate în timp real pe site-ului oficial al Consiliului Concurenței, MonitorulPreturilor.ro.

Citește și Imaginea zilei vine de la o benzinărie din Slatina. De frica majorării prețurilor, un bărbat a făcut „plinul” unui recipient de 1.000 de litri

Virgil Popescu: Nu există niciun motiv să mai crească prețul la pompă. Prețul barilului de petrol este în scădere

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu există niciun motiv să crească prețul carburanților, în condițiile în care prețul barilului de petrol este în scădere. Ministrul îi îndeamnă pe români să nu intre în panică și nu mai stea la cozi la benzinăriile care în acest moment fac speculă.

Întrebat cum s-a ajuns la această situație, ministrul Energiei a răspuns: „În cursul dimineții a fost afișat un preț la o benzinărie de 11 lei și informația a fost rostogolită în social media și în mass media precum că în această noapte prețurile vor ajunge la 10-11 lei și este complet fals.

Benzinăria Mol a scumpit în această seară prețurile – care au ajuns peste 9 lei. Întâmplător în țara vecină (Ungaria n.r), același lanț de benzinării are probleme cu aprovizionarea datorită plafonării prețului la benzină și motorină. Probabil că acesta este motivul pentru care întreg lanțul a scumpit prețurile, dar la cei doi mari producători care sunt în România nu se pune problema de scumpire la acest nivel. Românii nu au de ce să stea la coadă”.

De asemenea, premierul a anunțat că va demara controale ample în benzinării, iar cei care vor fi depistați că au majorat nejustificat prețurile vor fi sancționați.

„Avem un conflict la frontieră, iar faptul că o informație spusă de o benzinărie din Beiuș s-a dus la nivel național mi se pare că face parte dintr-un război hibrid. Nu există posibilitatea ca un lanț de benzinării care nu este atât de mare să dicteze prețul în România. De asemenea și premierul a anunțat că va începe controalele în benzinăriile care au făcut așa ceva. Prețul este dat de producători. Deci nu vorbim de o explozie a prețurilor.

Nu există niciun motiv pentru care să mai crească prețul la pompă de pe azi pe mâine la acest nivel în condițiile în care prețul barilului de petrol a scăzut cu 3 dolari. Nu avem un semnal în piață de o creștere a barilului de petrol. Nu mi se pare normal ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Virgil Popescu.

El a precizat că a primit asigurări de la producători că există suficiente stocuri pentru a aproviziona toate benzinăriile.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”