Ce aliment ar trebui să eviți la micul dejun. Specialiștii cardiologi trag un semnal de alarmă în acest sens. Micul dejun este considerată masa principală a zilei, însă experții susțin că există un aliment pe care trebuie să-l eviți la primele ore ale dimineții. Astfel, un medic cardiolog consider că „nimic nu este gratis”.
Doctor Melissa Tracy, cardiolog și director medical al unei clinici de reabilitare cardiacă, dezvăluie ce să nu consumi la micul dejun. Specialistul susține că este vorba despre un aliment consumat de multe persoane. Majoritatea persoanelor cred că acest aliment este sănătos, însă, de fapt, nu este. Nu este indicat pentru sănătatea inimii pentru că are în compoziția sa mult zahăr, fulgi de cereale și grăsime. Mai precis, este vorba despre granola.
„Ingredientele și etichetele produselor alimentare trebuie analizate cu atenție înainte de a alege această opțiune de mic dejun ce pare a fi sănătoasă. Granola poate fi sănătoasă, însă poate fi și încărcată cu grăsimi și zaharuri în exces.
Același lucru este valabil și pentru alternativa săracă în grăsimi la iaurtul cu lapte integral. Nimic nu este gratuit.
Opțiunile de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și fără grăsimi au mai multe carbohidrați care pot fi transformați în grăsimi, precum și aditivi nesănătoși”, a spus medicul, potrivit parade.com.
De asemenea, cercetările științifice indică faptul că granola și unele iaurturi sunt pline de zahăr adăugat, motiv pentru care produsele sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare. E foarte important, prin urmare, de citit etichetele înainte de a cumpăra aceste alimente. Mai mult, sunt de preferat produsele care nu au zahăr adăugat. O variantă sănătoasă este reprezentată de fructele de pădure, care, pe lângă faptul că sunt bune pentru inimă, sunt și pline de antioxidanți.
Granola este un produs care se găsește cu mare ușurință pe rafturile magazinelor din țară. Acest aliment este realizat din cereale care sunt amestecate cu zahăr și ulei, apoi producătorii îl rumenesc la cuptor. În compoziția acestui produs se alfă în medie 8 grame de grăsime și 10 grame de zahăr adăugat. Deaorece există diverse variante, multe îmbogățite cu oleaginoase sau fructe uscate, conținutul caloric poate depăși 400 cal/100g.
Totodată, specialiștii vin cu un avertisment și spun să nu vă lăsați seduși de aspectul și textura crocantă a sa. Este, mai degrabă, o prăjitură decât un produs făinos, cu toate că multă lume o percepe ca pe o variantă sănătoasă de mic dejun.
De asemenea, ar fi bine car prima masă a zilei să nu conțină cereale. Ele au o valoare nutritivă minima, aspect care poate crește nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Cei care consumă acest aliment pot experimenta o criză instantanee de zahăr. Iar imediat după această criză a zahărului apare o scădere bruscă a nivelului de zahăr. Asta poate supune o persoană la un risc crescut de diabet și obezitate, iar în cele din urmă, la diverse boli de inimă.
CITEȘTE ȘI: