Ce au descoperit inspectorii RAR la verificarea unei dube de Servicii Funerare: „Am avut o strângere de inimă…”

Ce au descoperit inspectorii RAR la verificarea unei dube de Servicii Funerare: „Am avut o strângere de inimă...”
Sursa foto: Facebook / RAR
Publicat: 13/07/2022, 16:53

Șoferul unei dube de Servicii Funerare din Vaslui a mers la RAR pentru a face ITP-ul (Inspecția Tehnică Periodică). Inspectorii și-au făcut cruce când au privit sub caroseria vehiculului și au descoperit reparații cu spumă și carton.

Duba de Servicii Funerare a fost adusă de către șofer la Registrul Auto Român pentru inspecția tehnică periodică, dar nu a durat mult până când inspectorii au observat pragurile mașinii reparate cu spumă.

Motiv pentru care cei de la RAR au făcut un anunț ironic pe internet, cu privire la scuzele pe care românii le găsesc, atunci când conduc mașini într-o stare tehnică deplorabilă. În condițiile date, un autoturism nu poate circula legal pe domeniile publice deoarece ar pune în pericol ceilalți șoferi și pietoni. Registrul Auto Român a ținut să informeze oamenii printr-un mesaj destinat șoferilor inconștienți de gravitatea unor astfel de situații.

RAR nu trece cu vederea

„Colegii de la RAR Vaslui au avut o strângere de inimă când au văzut specificul vehiculului care a venit pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar abia ceea ce au constatat sub caroserie i-a îngrozit. Atragem atenția că repararea pragurilor cu spumă și carton nu face parte din metodele acceptate de normele legale în vigoare și nici nu poate oferi garanția că mașina este sigură pentru a fi condusă pe drumurile publice. P.S. Nu o să ne convingeți că șoferul a trecut accidental peste un tub cu spumă, aflat într-o cutie de carton, iar vehiculul a fost respins”, se arată în postarea RAR.

Sursă foto: Facebook / RAR

Dar acesta nu a fost singurul semnal de alarmă pe care l-au primit cei de la RAR. La începutul lunii, un șofer din Cluj a legat cu o sfoară piesele de la una dintre roțile mașinii, iar inspectorii au descoperit și că acesta circula fără ITP.

Din păcate pentru clujean, investigațiile ample asupra automobilului au dezamăgit inspectorii tehnici, care au descoperit că până și bara era legată cu o sârmă, iar anvelopele erau distruse.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult