Sărbătorile de iarnă vin cu miros de cozonac cald, dar și cu prețuri pe măsură. În 2025, cozonacii de Crăciun din cofetăriile artizanale sau de lux nu mai sunt doar desertul tradițional al vremurilor bune, ci au devenit un produs de lux, iar pentru unii, prețul poate urca la sute de lai pe bucată.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2F%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2Fshutterstock_2150962019-1-scaled.jpg)
La Cofetăria Alice, cozonacul cu nucă și cacao are prețul de 110 lei/buc, în vreme ce varianta „de post” sau cu rahat costă la fel — 110 lei.
La Mara Mura, oferta pentru Crăciun arată astfel: cozonac clasic de 1,3 kg — 175 lei, iar unul cu ciocolată, de 1,4 kg — 195 lei.
La cofetăria Casa Capșa, prețul unui cozonac variază între 198 de lei și 235 lei, în funcție de tipul ales.
Pe lângă cele menționate, există și cofetării care merg mai departe. În ofertele unor cofetării de lux, un cozonac cu umpluturi speciale, fistic sau glazuri sofisticate poate ajunge și la 210 lei pentru aproximativ 1,2 kg. Asta face ca un cozonac mare, festiv, să coste cât un bruch de sărbătoare pentru întreaga familie.
Mai mulți factori explică de ce cozonacul poate ajunge la 200 lei:
Dacă vrei gustul de cozonac tradițional, dar fără prețul „de lux”, poți opta pentru:
Recomandările autorului: