V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă dacă puneți unt în cafea? Este un trend care a apărut în urmă cu peste un deceniu, dar care a reajuns în atenție în urmă cu câteva luni. Persoanele care consumă cafea pot adăuga diverse esențe, arome sau condimente pentru a intensifica gustul. Totuși, unele persoane preferă să adauge unt în băutura lor, dimineața, în locul laptelui. Dar ce beneficii poate aduce organismului? Iată detaliile mai jos.
Obiceiul de a pune unt în cafea ar avea rădăcini în tradițiile asiatice și ar mai purta denumirea de „Bulletproof Coffee”. În băutura fierbinte se adaugă unt nesărat sau unt de cocos. Ar exista o serie de beneficii care pot fi aduse de consumul de unt în cafea.
În primul rând, această combinație ar conferi mai multă energie. Absorbția cofeinei este încetinită de grăsimile regăsite în unt, ceea ce ar presupune o eliberare treptată a energiei. De asemenea, consumul acestei băuturi cu unt nesărat sau de cocos ar stimula organismul.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fhot-black-coffee-in-white-cup-with-coffee-beans-in-2023-11-27-04-55-01-utc-1-1280x780.jpg)
Cafeaua și-a dublat prețul la bursă / sursă foto: Envato
Metabolismul ar putea fi accelerat, în acest sens. În plus, consumul de cafea cu unt ar putea îmbunătăți concentrarea. De asemenea, ar putea menține senzația de sațietate, aspect ajutat de grăsimile untului. Sănătatea digestivă poate fi susținută de acidul butiric regăsit în unt, care ajută la reducerea inflamațiilor din tractul digestiv, arată romaniatv.net.
În cafea s-ar recomanda adăugarea unei singure lingurițe de unt.
Faci CAFEA cu apă de la robinet? Cele 2 motive pentru care este complet greșit
CAFEAUA devine un lux. Seceta afectează producția și determină SCUMPIRI record
Studiu: În ce moment al zilei nu s-ar recomanda consumul de cafea?
Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ