CFR Călători suplimentează mai multe trenuri, de Sf. Maria. Ce garnituri vor beneficia de mai multe vagoane, în perioada 13-15 august

CFR Călători suplimentează mai multe trenuri, de Sf. Maria. Ce garnituri vor beneficia de mai multe vagoane, în perioada 13-15 august
Sursă foto - caracter ilustrativ: Mediafax Foto
Publicat: 13/08/2021, 11:46

CFR Călători a anunțat vineri, prin intermediul unui comunicat, că va suplimenta cu vagoane trenurile pe rutele pe care se înregistrează cele mai mari solicitări, în perioada sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, trenurile Regie și InteRegio care circulă pe distanța Cluj Napoca-Gherla-Dej Călători și retur, precum și trenurile cu destinația Cluj-Napoca dinspre/spre Moldova și Banat vor fi suplimentate cu vagoane pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula de lângă Gherla.

Totodată, trenurile CFR Călători care circulă pe liniile spre Putna și Cacica, vor fi suplimentate cu vagoane și vor avea modificări în orarul de circulație, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj.

De asemenea, în aceeași perioadă vor fi suplimentate cu vagoane și Trenurile Soarelui, pentru turiștii care merg pe litoral în acest sfârșit de săptămână.

Modificările vor fi operate în perioada 13-15 august.

„CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic-funcțional, înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs”, se mai arată în comunicatul CFR Călători.

Totuși, compania avertizează că instalaţiile de climatizare ar putea să nu asigure răcirea în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade Celsius, care – la nivelul şinei şi a cutiei vagonului – pot însemna și peste 50 de grade Celsius, dar și a deschiderii geamurilor în parcurs.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase