Cine este liderul de sindicat acuzat că a paralizat Bucureștiul cu greva STB. „Va urma calea domnului Rădoi”

Publicat: 20/01/2022, 10:53

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și directorul STB Adrian Criț îl acuză pe Vasile Petrariu că a orchestrat greva din transportul public de joi dimineață. Vasile Petrariu este liderul Sindicatului Transportatorilor București, reprezentativ la nivelul STB, dar și consilier general PSD.

„Nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă, este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ şi avem dovezile în acest sens.

 Avem deja scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat această grevă. Dincolo de a fi o grevă organizată de sindicat, este o grevă politică, al cărui principal responsabil este domnul Petrariu, consilier general PSD şi lider al sindicatului reprezentativ. Şi avem, repet, şi dovezile şi plângerile penale împotriva domniei sale”, a declarat, joi dimineață, primarul general Nicușor Dan.

Și directorul STB, Adrian Criț, a anunțat, joi, că va depune plângere penală împotriva liderilor grevei generale declanșate de angajații societății.

„Liderul de sindicat are incompatibilități”

„Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ .

Domnul Petrariu va urma calea domnului Rădoi (Ion Rădoi, sindicalist de la metrou -n.r.). Sunt toate elemente pentru care privarea bucureștenilor de mijloacele de transport în comun să ducă în altă zonă. Sindicalistul deși nu are voie să facă politică e și politician, și acționar, și membru în Consiliul Municipal”, a declarat Adrian Criț.

Deși este liderul principalului sindicat al STB, Vasile Petrariu este consilier general în Consiliul General al Municipiului București din partea Partidului Social Democrat.

Vasile Petrariu a declarat miercuri seară pentru Gândul că „există mari șanse ca șoferii să nu iasă în trafic joi dimineață”, ceea ce s-a și întâmplat.

Petrariu a mai menționat faptul că nu el este cel care a declanșat greva, ci șoferii, după ce „au vorbit între ei”.