Codruț Olaru a contestat modul în care CNATDCU a redeschis verificarea tezei sale de doctorat. ”Ar fi descalificant un verdict contrar, după decizia de neplagiat din 2020”

Codruț Olaru a contestat modul în care CNATDCU a redeschis verificarea tezei sale de doctorat. ”Ar fi descalificant un verdict contrar, după decizia de neplagiat din 2020”

Procurorul Codruț Olaru, membru al CSM și fost șef al DIICOT, a declarat pentru Gândul că nu a primit nicio decizie de la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind retragerea titlului de doctor în Drept, după ce la reverificare s-ar fi constatat că a plagiat.

PressOne a scris, luni, că potrivit unei decizii recente a CNATDCU, la reverificarea tezei de doctorat a lui Codruț Olaru, coordonată de Tudorel Toader, s-a constatat că a fost plagiată „grosier” și că titlul de doctor trebuie să îi fie retras.

Codruț Olaru spune că el are doar decizia din 1 aprilie 2020 a CNATDCU, în care se stabilește că nu a plagiat în teza sa de doctorat ”Particularitățile crimei organizate în România”, susținută în 2013, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, nicio altă decizie nefiindu-i comunicată.

”Activitatea CNADTCU în materia plagiatelor se concretizează în emiterea unei decizii avizate juridic. Eu, personal, nu am primit nicio altă decizie și nici pe site-ul instituției nu există așa ceva. Singura decizie pe care CNADTCU mi-a emis-o a fost cea din 1 aprilie 2020, în baza căreia, cu o majoritate de 35 la 1, mi-a fost menținut titlul de doctor în drept”, a declarat Codruț Olaru, pentru Gândul.

Decizia de retragere a titlului de doctor al lui Codruț Olaru, pentru plagiat, ar fi fost luată, potrivit PressOne, de Consiliul General al CNATDCU pe 12 mai, dar nu a putut fi făcută publică deoarece procesul verbal al întâlnirii, care a avut loc online, nu a fost încă semnat de toți membrii.

CNADTCU a început reverificarea tezei de doctorat a lui Codruț Olaru în octombrie 2020, în urma unei noi sesizări de plagiat primite la acea dată.

Codruț Olaru a contestat la Curtea de Apel București decizia de reverificare a tezei sale de doctorat. În două dosare separate, Olaru a cerut suspendarea și, ulterior, anularea deciziei CNADTCU, niciunul dintre dosare nefiind încă judecat.

”Cu privire la modalitatea total nelegală în care funcționează CNADTCU în noua formulă organizatorică, am inițiat două acțiuni judecătorești aflate pe rol”, a precizat Codruț Olaru, pentru Gândul.

Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNADTCU ca, după o verificare de 28 de luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat, să emită un verdict contrar, în baza unora noi, a căror identitate de obiect este evidentă.

Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Codruț Olaru poate contesta decizia CNADTCU în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit legii. Dacă instanța îi respinge contestația, titlul de doctor urmează să îi fie retras oficial, printr-un ordin de ministru.

„Comisia de lucru consideră că se află în fața unui plagiat grosier și propune în unanimitate retragerea titlului de doctor al domnului Codruț Olaru”, se arată în documentele obținute de PressOne.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Se dau bani pentru elevi pe lângă alocație! Ministrul Educației a făcut anunțul cel mare
Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...