Cum recunoști un cozonac expirat? Iată care sunt detaliile pe care ai putea să le ai în vedere, atunci când dorești să consumi acest produs, de Paște. Poate fi o diferență mare între cozonacul pregătit acasă și cel cumpărat direct din comerț, ambalat. Iată mai jos!
Cum recunoști un cozonac expirat? Acesta este un produs des consumat în perioada Paștelui, preparat acasă sau cumpărat direct din comerț. Însă, cât timp poate fi menținut proaspăt? Există câteva aspecte care necesită atenție, atunci când vine vorba despre perioada sa de valabilitate.
Precum în cazul oricărui produs, preparat acasă sau cumpărat, și cozonacul are termen de valabilitate. Însă, cum recunoști dacă produsul mai poate fi consumat sau nu? Atenția ar trebuie îndreptată către trei elemente esențiale – miros, aspect, textură.
În condițiile în care cozonacul preparat sau cumpărat din magazin are un miros rânced, atunci ar fi indicat să nu îl mai consumi. De asemenea, orice modificare a culorii și punctele de mucegai din aluat pot însemna ieșirea produsului din termenul de valabilitate. În plus, atenția poate fi îndreptată și către textură. Dacă produsul este încă pufos / moale, atunci poate fi încă proaspăt. În principiu, cozonacul expirat sau vechi poate fi mai uscat sau lipicios în interior, arată a1.ro.
De altfel, dacă dorești să păstrezi cozonacul proaspăt mai multe zile, ar fi ideal să îl depozitezi corespunzător. Produsul ar putea sta într-un loc răcoros. Evită, însă, depozitarea lui în frigider, pentru că se poate usca. De asemenea, pentru a-l menține mai proaspăt, se recomandă învelirea lui, însă cu mențiunea de a păstra un nivel de umiditate optim.
Rețeta tradițională a sarmalelor de Paște din zona Moldovei. Secretul unui gust ca pe vremea bunicii
Secretul cozonacilor pufoși și bine copți. Câtă drojdie se pune în aluat. Rețete de Paști
Cel mai scump PAȘTE din istoria creștinității: Cât îi costă masa tradițională pe români și spanioli
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ