Cum să decongelezi carnea. Există mai multe metode care pot fi abordate, pentru decongelarea cărnii, însă nu toate ar putea fi eficiente sau sigure. De exemplu, pe internet a circulat „metoda de 5 minute”, cu apă, oțet și sare prin care carnea poate fi decongelată. Totuși, astfel de metode nu ar fi sigure, deoarece poate crește riscul dezvoltării unor bacterii. Însă, pentru a decongela produsele alimentare în siguranță, ai putea apela la trei abordări simple, dar eficiente.
Există câteva metode care pot fi abordate pentru a decongela carnea rapid, sigur și eficient. Atunci când vine vorba despre produse alimentare, atenția trebuie să fie sporită, pentru a nu risca dezvoltarea unor bacterii și nici alterarea mâncării.
Dacă te-ai întrebat cum să decongelezi carnea corect și rapid, atunci una dintre metode ar putea fi direct în cuptorul cu microunde. Atunci când te grăbești, dar totuși dorești să pregătești o porție de mâncare, te poți folosi de opțiunea de „defrost” a cuptorului cu microunde. Modul de decongelare folosește între 30%-50% din puterea maximă a aparatului electrocasnic.
Vezi și Alimente pe care să nu le mai CONGELEZI niciodată. Ce se întâmplă când le decongelezi
Vezi și În câte zile maximum trebuie gătită carnea de pui, vită sau porc, după ce a fost DECONGELATĂ
O altă metodă care poate fi abordată reprezintă decongelarea cu apă rece sau caldă. În funcție de tipul de carne, dar și de cât de repede trebuie dezghețată, carnea poate fi introdusă într-o pungă etanșă, care va fi scufundată într-un castron cu apă caldă. Pentru ca produsul să se dezghețe mai repede, apa trebuie să fie schimbată la fiecare jumătate de oră.
O altă metodă reprezintă decongelarea lentă în frigider, la o temperatură de circa 4 grade Celsius. În funcție de tipul și grosimea cărnii, decongelarea poate dura între 8 și 24 de ore, arată Playtech.
Sursă foto: colaj Shutterstock