8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Educației a anunțat cum se vor desfășura examenele naționale, de la sfârșitul anului școlar

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Educației a anunțat cum se vor desfășura examenele naționale, de la sfârșitul anului școlar
FOTO - ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/03/2021, 08:00
Actualizat: 27/03/2021, 08:47

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul, examenele naționale de la sfârșitul anului școlar 2020-2021, se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor, chiar și în localitățile aflate în carantină.

În acest sens, Sorin Cîmpeanu a declarat că a inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), fiind optimist că se va face o excepție, iar elevii din anii terminali să susțină examenele naționale în sălile de clasă, așa cum este normal.

Sindicaliștii de la metrou au renunțat la protest, aseară, dar circulația normală a trenurilor a fost reluată în această dimineață

Sindicaliștii de la metrou, conduși de Ion Rădoi, au anunțat că renunță la protestul spontan declanșat vineri dimineață, în urma negocierilor de la Prefectura București cu conducerea Metrorex și cu prefectul Alin Stoica, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate situației.

Astfel, chiar dacă liniile au fost deblocate, aseară, circulația metroului a fost reluată abia sâmbătă dimineață, pentru că – din punct de vedere tehnic – nu era posibil mai devreme.

EXCLUSIV. Tăieri de salarii și concedieri, „cartofii fierbinți” în Consiliul de Administrație de la Metrorex (SURSE)

Sindicaliștii care au participat la greva de la metrou acuză că Metrorex vrea să le taie salariile, după ce Ministerul Transporturilor a anunțat reduceri de cheltuieli. Surse din cadrul Metrotrex au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că, joi seară, cu doar o zi înainte de protest, Consiliul de Administrație s-a reunit într-o ședință, iar pe ordinea de zi s-a aflat reducerea personalului Metrorex și tăierea salariilor.

Mai mult, Dan Vasile, revizor tehnic în cadrul depoului Metrorex, susține că 47 de mecanici au fost concediaţi, însă ulterior s-a revenit asupra deciziei şi au fost reangajaţi, însă doar o parte au mai acceptat.

Nemulțimirea noastră este că s-a anunțat o reducere a salariilor cu 20% și reduceri de personal. 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi şi au fost reangajaţi. Se pare că doar o parte au mai acceptat. Se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Ora de vară 2021. În acest weekend dăm ceasurile cu o oră înainte

Ziua în care ce va trece la ora de vara va fi cea mai scurtă din an. În noaptea de de sâmbătă spre duminică (27/28 martie) vom da, din nou, ceasurile înainte cu o oră.

Parlamentul European a votat pentru eliminarea orei de vară din 2021. Țările care doreau să fie permanent în timpul verii își vor regla ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din martie 2021.

Cei care optează pentru iarnă permanentă își vor schimba ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Ministerul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie

Vaccinarea cu Johnson & Johnson ar urma să înceapă în România de la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătăţii a explicat și de ce este necesară o singură doză în cazul vaccinului. El spune că datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru.

Horoscopul zilei de 27 martie 2021. „Taurii” depășesc trecutul

Horoscopul zilei de 27 martie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna traversează și astăzi zodia Fecioară și ne aduce o mai mare doză de răbdare și atenție la detalii, însă prin aspectele tensionate pe care le face cu Mercur, guvernatorul zodiei, și cu Neptun, ambele în Pești, dar și cu Marte din Gemeni, este posibil să fim mai puțin raționali și să trebuiască să depunem efort pentru a nu ne enerva, pentru a nu ne dezechilibra emoțional și pentru a ne menține focusată atenția.

Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 27 și 28 martie 2021

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 27 martie 2021, vremea va fi în general apropiată de normalul perioadei, din punct de vedere termic, iar în cursul zilei va fi predominant frumoasă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar cerul va fi variabil în nord-est şi mai mult senin în restul teritoriului.

Vremea de duminică, 28 martie, va fi apropiată de normal sub aspect termic, chiar uşor mai caldă în regiunile sudice, dar şi mai rece în nord-est.

INS. 116.000 de români au îngroșat rândurile șomerilor în 2020. Numărul total a crescut cu o treime față de 2019

Numărul românilor activi fără un loc de muncă a ajuns, la finalul anului pandemic 2020, la 470.000 de persoane, în creștere cu 116.000 de persoane (32,7%) față de sfârșitul anului 2019. Și rata șomajului a crescut, de la 3,9% în ultimul trimestru din 2019, la 5,2%, la finalul anului trecut.

Populaţia activă a României, în care intră toate categoriile de salariați, forțele armate și asimilații și inclusiv cei care lucrează informal și la negru, era de 8,975 milioane de persoane.

Din totalul lor, 8,505 de milioane de erau persoane ocupate, iari 470.000, şomeri, arată datele Institutului Național de Statistică publicate vineri.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată