Dezvăluirile GÂNDUL, confirmate! Oana Sivache, ”protejata” fostului ministru Vlad Voiculescu, numită director general la ASSMB

Dezvăluirile GÂNDUL, confirmate! Oana Sivache, ”protejata” fostului ministru Vlad Voiculescu, numită director general la ASSMB
Publicat: 26/04/2023, 12:34
Actualizat: 26/04/2023, 12:43

Gândul a dezvăluit, în exclusivitate, cum a fost pregătită o mutare-șoc la vârful Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Oana Gabriela Sivache – director general adjunct ASSMB -, ”protejata” lui Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății, urma să primească ”unde verde” pentru a ocupa o poziție-cheie, cea de director general. 

Super-combinația a fost ”parafată” luni – 24 aprilie 2023 -, așa cum Gândul dezvăluise cu o zi înainte, iar influența exercitată de Vlad Voiculescu a fost confirmată de această numire controversată transpusă în realitate.

”Mâine (n.red. – luni, 24 aprilie 2023) se va face rocada la ASSMB, fiindcă Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a bătut deja palma cu Nicușor Dan. Iar la conducerea ASSMB urmează să ajungă directorul general adjunct, Oana Gabriela Sivache, protejata lui Vlad Voiculescu.

Vor face tot ceea ce doresc la spitale. În primul rând, vor să organizeze, în următoarea perioadă, concursuri pentru manageri la toate cele 19 spitale. După aceea, cu oamenii lor puși exact acolo unde trebuie, indiferent cine câștigă primăria, managerii rămân încă 4 ani!”, dezvăluiau sursele Gândul.

”Protejata” lui Vlad Voiculescu, susținută de conducerea USR, filiala București

Exact în ziua precizată de Gândul, Horia Tomescu – viceprimar general (USR) al Municipiului București – a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, mulțumindu-i public lui Cristian Plută, fostul director general ASSMB, pentru activitatea din ultimul an.

Conform anunțului postat de Horia Tomescu, decizia de numire a ”protejatei” lui Vlad Voiculescu în funcția de director general ASSMB a fost luat la vârful filialei USR București, acolo unde președinte este chiar… Vlad Voiculescu.

În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi (n.red. – 24 aprilie 2023) în funcția de director general al ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache.

Îi mulțumesc domnului Cristian Plută cel care a exercitat funcția de director general în ultimul an, an în care ASSMB:

  • a finalizat compartimentul de terapie acută la Spitalul Dr Victor Babeș,
  • a achiziționat 9 ambulanțe din fonduri nerambursabile pentru spitalele Colentina, Carol Davila și Victor Babeș,
  • a accesat finanțări nerambursabile pentru creșterea securității la incendiu pentru 9 spitale
  • a depus 29 de proiecte de finanțare componentă Sănătate a PNRR
  • finanțează din bugetul local înființarea Băncii de Țesuturi de la Spitalul Colentina
  • finanțează din bugetul local proiectarea pentru stații de epurare pentru 14 spitale
  • a fundamentat pentru 2023 un buget record de 660 milioane lei din care 82 milioane cheltuieli din fonduri nerambursabile și 345 milioane lei investiții

Îi urez succes doamnei Oana Sivache în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USRPLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Horia Tomescu, viceprimarul general al Capitalei.

Deocamdată, deși au trecut 2 zile de la controversata numire a Oanei Sivache în funcția de director general, pe site-ul ASSMB nu a fost ”operată”, încă, actualizarea la nivelul funcțiilor de conducere.

O numire controversată, ”bătaie” pe termen lung

O astfel de numire controversată are ”bătaie” pe termen lung. În scenariu sunt plasate nu numai informații vitale din toate spitalele ASSMB, obținute prin intermediul softului ”Hipocrate” – livrat de două firme ”alese”, potrivit informațiilor Gândul, chiar de Oana Gabriela Sivache -, dar și fluxul de medicamente din spitale, care ar putea fi controlat chiar de Nic Voiculescu, nimeni altul decât unchiul fostului ministru al Sănătății, etichetat de mai multă vreme drept ”adevăratul rege al medicamentelor din România”.

Gândul a localizat, de altfel, și ”rădăcinile” super-combinației care îl are ca autor pe Vlad Voiculescu, iar punctul de plecare îl reprezintă localitatea Brănești, județul Dâmbovița.

Există o legătură clară între Vlad Voiculescu și Oana Gabriela Sivache, fiindcă actualul director general al ASSMB este, totodată, și… preoteasă, nu numai consilier al viceprimarului la Primăria Municipiului București (august 2021 – martie 2022, ulterior fiind numită director general adjunct la ASSMB).

Soțul său, Nicolae Sivache, este preot la Brănești,  informația fiind făcută publică chiar în declarația de avere (2022) depusă de actualul director general al ASSMB (mai multe detalii AICI).

Din declarația de avere (2021) completată de Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății la data respectivă, rezultă că toate drumurile duc la… Brănești.

Vlad Voiculescu a notat în declarația de avere că deține, în comuna Brănești, județul Dâmbovița, acolo unde soțul Oanei Gabriela Sivache este preot, două terenuri intravilane și – la capitolul ”Clădiri” – un ”spațiu de producție”.

  • Teren intravilan dobândit în anul 2003 – 3.399 metri pătrați
  • Teren intravilan dobândit în anul 2015 – 191 metri pătrați
  • Spațiu de producție dobândit în anul 2015 – 109 metri pătrați.

Sursele Gândul au afirmat de la bun început că mutarea-șoc prin care Oana Gabriela Sivache a avut drum deschis către funcția de director general la ASSMB poate fi ”explicată” foarte ușor, iar legătura dintre familia Sivache și fostul ministru al Sănătății ridică ”multe semne de întrebare”.

Preoteasa Oana Gabriela Sivache deține, acum, ”toate pârghiile” necesare pentru a pune în aplicare un ”plan pe termen lung”, avertizează sursele Gândul, super-combinația avându-l ca personaj principal și pe Nic Voiculescu, unchiul multimilionar al lui Vlad Voiculescu (alte informații AICI), cel care ar putea să controleze întregul flux de medicamente din spitalele ASSMB prin intermediul softului ”Hipocrate”.


Citește și:

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară sesizează Instituția Prefectului: ”Clotilde Armand încalcă legea, autoritățile statului trebuie să intervină!”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

EXCLUSIV | Defunctul om de afaceri i-a lăsat o AVERE uriașă, dar fiul se luptă de 20 de ani cu mama vitregă. Paul Banu: ”Sunt dezmoștenit parțial”

Istoricul Vladimir Kara-Murza, critic vehement al lui Putin, CONDAMNAT la 25 de ani de închisoare: ”Răspândirea de informații false și înaltă trădare”

Marius Balo, românul întemnițat 8 ani în China, după PELERINAJUL de 2.922 km: ”Nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare felie de pâine”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Femeia care și-a rupt pașaportul și a ales închisoarea din Belarus în locul exilului este...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Recalcularea pensiilor. Cine trebuie să aducă documente în plus
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente