De astăzi, METROREX are un nou Consiliu de Administrație! Ce așteptări are Sorin Grindeanu

De astăzi, METROREX are un nou Consiliu de Administrație! Ce așteptări are Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii
Publicat: 06/02/2023, 11:47
Actualizat: 06/02/2023, 12:23

Mnistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că Metrorex are un nou Consiliu de Administraţie, selectat de o firmă specializată, ”pe principiile managementului corporativ”.

Metrorex are un nou Consiliu de Administrație, a transmis astăzi Grindeanu.

„Aştept de la membrii noului CA rezultate manageriale care să transforme Metrorex într-o companie performantă capabilă să asigure servicii de calitate”, afirmă Grindeanu.

„Metrorex are, de astăzi, un Consiliu de Administraţie profesionist, selectat pe principiile managementului corporativ! Aştept de la membrii noului CA rezultate manageriale care să transforme Metrorex într-o companie performantă capabilă să asigure servicii de calitate”, a transmis Sorin Grindeanu, luni, într-o postare pe Facebook.

Acesta a precizat că selecţia noului CA a fost realizată de o firmă specializată în domeniu.

„În zilele următoare, voi semna Ordinele de ministru şi pentru Consiliile de Administraţie pentru încă 4 companii: CNAIR, CNIR, CFR SA (Infrastructură), CFR Călători”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Detalii despre Metrorex și CFR Marfă

Totodată, în urmă cu aproximativ o lună, Grindeanu a fost întrebat când vor veni trenurile de metrou pentru magistrala M5, însă acesta nu a oferit niciun răspuns.

Tot atunci, Sorin Grindeanu a susținut că în următoarele săptămâni se va ști dacă Comisia Europeană va accepta un „switch” între proiectele M4 și M6, primul fiind imposibil de realizat până în 2026, potrivit cerințelor PNRR.

Informația privind rocada proiectelor este din noiembrie 2022.

Întrebat când vor începe lucrările, ministrul a evitat un termen.

„Dacă nu aș fi avut experiență de un an aș fi putut să spun un termen, mai exact, însă am învățat în acest an, fără a fi lipsit de experiență, că mi-aș dori ca unele lucruri să se desfășoară mai repede.

Haideți sa vedem cât de repede facem licitatia, îmi e greu sa zic, să vedem dacă sunt contestații”, a spus el, potrivit Clubferoviar.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase